Onpa kyllä kyseinen lause tullut aika monta kertaa mieleen viimeisen parin päivän aikana. Täällä on ilmeisesti pientä hellettä ollut niinkuin paikallisittain katsottuna. +37 oli tänään netissä ilmoitettu lämpötila ja kosteusprosentti vain 50. Auringonpaisteessa ei tällaiset suomalaiset valkonahat viihdy ollenkaan. Kukaan ei ole vielä palanut, vaikka aurinkorasvoja ei ole käytetty. Mukana ne kyllä on, mutta olen autuaasti ne unohtanut. Ilmeisesti taivaalla on sen verran paljon saasteita, että ne rajoittaa UV-säteitä.. tai sit jotain. ;)

Tämä päivä pyhitettiin kodille ja lorvimiselle. Ruokakin tilattin Sherpasin kautta kotiin. Kotiinkuljetus maksoi peräti 10 rmb, ruoka tuli alle annetun aika-arvion, kuumana vielä ja oli hyvääkin. Yritimme päivällä käydä leikkipuistossa, mutta kaikki vekottimet, mitkä eivät ole varjossa ovat niin kuumia, että näpit niissä palaa. Noin 15 minuutin "leikkimisen" jälkeen pikkuneiti ilmoitti, että nyt lähdetään kotiin. Ja sehän kyllä äipälle sopi.

Kotisuomessa olen tytärtäni nähnyt vain HopLopissa 2 tunnin hyppimisen jälkeen yhtä hikisenä kuin täällä päivällä alle puolen tunnin ulkoilun päätteeksi. Lakkia on pakko pitää päässä, mutta on se kyllä kuuma! Pikkuneidillä on kyllä oma päivänvarjo täällä - niinkuin lähes kaikilla paikallisillakin, mutta se tuntuu usein olevan hieman hankala mukana kuljetettava. Eikä päivänvarjon kanssa oikein voi leikkitelineissä riekkua. Samalla tämä lämpö on tuonut esiin meille uudenlaisen "ongelman" tai miksi sitä nyt sanoisi. Lapsetkin on nimittäin pestävä saippualla ja shampoolla aika usein. Hikeä ja pölyä ei tunnu saavan pois pelkästään vedellä. Amme onkin kovassa käytössä iltaisin ennen nukkumaanmenoa. 

Hienoja aasinsiltoja saan tässä taas aikaiseksi, nimittäin "Same same but different" on tullut hyvin tutuksi täällä. Vaikka jokin tuote näyttää tekstejä lukuunottamatta samalta kuin suomessa on sisältö aivan erilainen! Ensimmäisen kerran sen koin, kun ostin itselle käsirasvaksi vauvoille tarkoitettua vartalovoidetta. Johnssonin (taimikäsenyton) lila pullo tarttui käteen kaupassa vanhana tuttuna.. mutta kotona sen avattuani huomasin heti eron. Minä hajuherkkä, migreenistä kärsivä olin ostanut rasvan, jossa on erittäin voimakas kukkaistuoksu! Argh! No olikohan se seuraava päivä, kun pojalle ostettiin vaippoja. Pampersin vihreitä oli ostettu aiemmin ja kun sitä ei tällä kertaa löytynytkään otettiin sitten punainen. Eihän niillä suomessa kovin paljon eroa ole. Niin ja tietysti otettiin vielä 2 pakettia, ettei heti tarvitse olla lisää ostamassa. No nyt on pojalla kukkaistuoksuisia muovikuorisia vaippoja! Siis se sama kaamea haju kuin siinä voiteessa. Ja vielä muovikuoret, kun on näin kuuma muutenkin. Kai tämä opettaa meitä koko ajan. Kaikki ei ole sitä miltä ne näyttää. Pitää siis alkaa opetella noita merkkejä lukemaan kans.

Kaukaa viisaana shampoota ostaessani ostin paketin, jossa oli useita eri aineita. Näin varmistin sen, että ostan shampoota enkä vain hoitoainetta. Yksittäisissä pulloista kun ei englannin sanoja löytynyt.

Huomenna sitten alkaa arki. Onhan sitä toisaalta jo ehtinyt odottaakin. On niin paljon helpompaa toisaalta olla vain lasten kanssa ja suunnitella menot ja tekemiset sen mukaan kuin yrittää huomioida vielä mieskin. ;) Voi siis mennä ja tulla kuten huvittaa eikä tarvi narinaa aikuisilta kuunnella =D Onneksi meillä on nyt Sherpas tili...

Lopuksi tähän pari kuvaa siitä mitä meidän ikkunoista näkyy.. On sitten muuten aika likaiset ikkunat, kun tuossa vieressä on metroaseman työmaa ja sieltä tulee paljon pölyä. Niin ja 9.kerroksen ikkunoita ei oikein ulkopuolelta voi pestä...

Ensiksi olohuoneesta Auchanille päin. Tornimaiset rakennukset, jotka horisontissa näkyy (siis noiden kerrostalojen takana) ovat n. 1,5km päässä meiltä. Siitä vielä samanmoinen matka eteenpäin on tuo ihanainen kauppakeskus. Tornien juuressa onkin mun kynsisalonki =) Älkää kuitenkaan rakkaat ystäväni suunnitelko kävelevänne noille torneille saakka. Matka ei ole pitkä, mutta ainakaan tällä kelillä sitä ei lasten kanssa kannata toiste yrittää..

Sitten kuva työhuoneesta pohjoiseen päin. Hieman oli saasteinen päivä kuvaa ottaessa.. Niin ja se edellä mainittu metroasematyömaa.

Pikkasen on hikisiä kavereita.. Käytiin perjantaina iltalenkillä Jinji järvellä. Iltapäivällä oli satanut vettä reilu tunteroisen. Lämpöä tais olla vaan vähän päälle 30 ja ilmankosteus 74%. Samaiset Fraser tornit takana, kuin olohuoneen ikkuna kuvassa. Nyt vain idästä päin kuvattuna.

Ja lopuksi kuva tästä sankarista, joka on jo aika taitava puikoilla syöjä! Sinne uppoaa - ne mitä neiti suostuu suuhunsa laittamaan. =) Vielä on toki taidoissa hiomista ja oikean otteen löytämiseen matkaa, mutta voinen väittää, että syö paremmin puikoilla kuin osa kylään joskus tulevista ystävistämme.