Hahaa, joko luulit, että ulkosuomalaisuus..? No ei, kun veden kotiin kantaminen. Tähän asti on tehty sitä kiltisti parin päivän välein. Hanavettä ei suositella juotavaksi, kun se on niin pahan makuista - oikeasti en kyllä ole edes maistanut sitä. Tänään heräsin lopultakin siihen todellisuuteen, että on oltava jokin muu keino. Onneksi näitä tuttavia alkaa täältä löytymään ja saa uusia vinkkejä. Tilaanpa huomisesta alkaen meille jonkun kantamaan vettä! Olenkin usein nähnyt miehiä mopoillansa kyydissään useita 10 litran "pulloja". Saadaanpa tuo olohuoneessa käyttämättömänä seisova vesiautomaatti toimintaan.

Pikkuneidin kielitaito kehittyy kovaa vauhtia - aamulla hän oma-aloitteisesti tervehti siivoojaa kiinaksi ja aamupäivällä kyläilyreissulla hän jo jutteli muutamia sanoja englantia. Uusien kaverieni kanssa pähkäiltiinkin sitä, että miten lapset kehittyvät kielellisesti. Taitaa olla aika yleistä, että lapset valitsevat helpoimmin sanottavat sanat ja sekoittelevat niistä keskenään sopivan cocktailin. 

Tänään tosiaan käytiin leikkimässä tuossa naapurikorttelissa. Tapasimme brittilähtöisiä ja etelä-afrikka/hollantilaisia expatteja, heillä molemmilla oli jo useita vuosia expattielämää takana. Minulle kaikki on vielä hyvin uutta. Heillä molemmilla lapsineen oli se etu, että heidän äidinkieli on englanti. Mukava leikki- ja kahvituokio kyllä oli, itsekin saa kunnolla päivittää englanninkielen taitoja.

Suurin mietintämyssyssäni ollut aihe on pari viimeistä päivää ollut pikkuneitokaisen aktiviteetit täällä ollessa eli etsitäänkö meille ayi vai jokin päiväkoti/koulu osa-aikaiseksi. Asiassa on monta muttaa ja vaikka mitä. Ihan ensimmäisenä se, että neiti on pian 4v ja täkäläisen (ja eurooppalaisenkin) mittapuun mukaan hän on jo koululainen, ei mikään päiväkotilapsi. Minun pikkutyttö!! Päiväkotia, johon hän voisi mennä voi olla hankala löytää. Sitten taas kun miettii ayia, sellaisen voisi hyvinkin hommata ja kiinankielen taito varmasti kehittyisi hyvin, mutta kavereita ei tulisi uusia. Toisaalta sitten oman pihan leikkikaverit tulisivat varmaan tutummiksi.