Kävin tänään ensimmäistä kertaa kampaajalla - nyt kovasti mietin, miksi en ole aiemmin mennyt. Taas vain odottanut sitä, että hiukset roikkuu lähes muodottomina päässä. No eilen varasin ajan itselleni tälle illalle, olisin mennyt jo eilen, mutta kampaaja ei ollutkaan paikalla. Kyseessä on klubitalossamme sijaitseva L.A. Looks kampaamo. Esitteessä luvataan useamman sortin palveluita: hierontaa, hiustenleikkuuta, värjäyksiä ja vahauksia =karvanpoistoa. Ennenkaikkea siellä luvataan puhua englantia! Ja kyllä siellä puhutaankin - tosin vähän henkilöstä riippuen lausunta vaihtelee selkeästä johonkin ihan toiseen. Minä pääsin omistajan käsittelyyn - tiedän siitä sattumoisin, kun pari viikkoa sitten juttelin hänen kanssaan pihalla. Ensin kuitenkin joku työntekijöistä pesi hiukset. Kyllä siinä kävi uni aika lähellä, kun menin makaamaan pesupaikalle. Suomessa istutaan tuolissa ja pää asetellaan siihen maailman karmeimpaan allashökötykseen ja pesu ja jonkinsortin hieronta paikasta riippuen. Täällä sen sijaan asetuttiin vähänkuin sänkyyn. Pää ei roiku eikä mikään paina. Piti ihan tarkistaa välillä, että olenko minä muka altaan päällä. =) Sitten - pesu shampoolla 2 kertaa (tai no mistä minä tiedän mitä se oli), hoitoaine hiuksiin ja jotain pesijän käsiin ja hieronta. 15-20 minuuttia!! Mukaanlukien otsa ja posket. Hiusten leikkuun jälkeen vilkaisin kelloa ja totesin olleeni paikalla tunnin. Kassalla selvisi, että tämä lysti maksoi 50 rmb. Kiitos!

Tänään käytiin myös paikallisella virastotalolla tulkkimme kanssa. Laitettiin oleskelulupahakemukset vetämään lopultakin. Kaikki suomesta tilatut englanninkieliset todistukset kuten aviolitto, syntymätodistukset, rikosrekisteriote jne. oli saatu lopultakin käännettyä kiinaksi ja asia pääsi etenemään. Koko perheen tuli olla paikalla, jotta viranomaiset saivat livekuvattua meidät. Pelkät valokuvat eivät riittäneet. Nyt ehkä viikon sisällä ilmeisesti saadaan luvat kuntoon. Eihän niitä olekaan selvitelty kuin 6 viikkoa täällä.

Pikkumiehen kanssa on lopultakin koittanut se ikä, jolloin hetkeksikään ei katsetta voi hänestä pois kääntää. Kotona tänään etsiessäni yhtä piuhaa pikkumies oli jälleen kerran kiivennyt tv-tasolle, kun sen huomasin herra katseli äitiä ja heilutti sormeaan "soosoo" tyyliin. Toinen kolttonen, mitä tehdessä pitää päätä oikein puistella on vesiautomaatin tyhjennys. Hanat on juuri sopivalla korkeudella ja lorina kuuluu heti, jos työhuoneen ovi on unohtunut auki tai mennyt huonosti kiinni. Yleensä vettä otettaisiin keittiöstä tai keittiön läheisyydestä, mutta ei meillä. Keittiössä ensinnäkään ei ole laitteelle paikkaa ja toiseksi se huone, jossa laite on on pystyttävä sulkemaan täysin. Jos isosisko haluaa katsoa elokuvaa on pikkuherra heti kaverina ja tarkkana sellaisena seuraa tiiviisti mitä nappeja painellaan. Yleensä ainakin pari kertaa kesken ohjelman pikkumies käy poistamassa levyn soittimesta. Ulkona suurimmat lystipaikat pikkumiehen mielestä on kaikki veteen liittyvät. Kiinalaiset tietysti tykkäävät vesielementeistä, joten niitä lammikoita on vähän joka puolella. Oman klubitalon läheisyydessä osoite on kyllä aina selvillä. Milloin ui sormet ja milloin varpaat - niin ja kengät... Pari päivää sitten herran uittaessa varpaita kala-altaassa oli pari kalaa jo tulleet "aterialle". Ilmeisesti kova loiske ja vedessä heiluvat hikiset varpaat oli tarpeeksi kiinnostava ja kalojen pelko hävisi kiinnostuksen alle. En kyllä antanut kalat huomattuani enää testailla oliko kyseessä piraijasukuiset kalat vai mitkä.

Ensi viikonloppuna onkin vuorossa ensimmäinen Shanghain reissu. Ilmeisesti ohjelmakin on valmiina, ainakin miehelleni. Sunnuntaina saan tulla lasten kanssa yksin pois sieltä, kun isompi herra hyppää koneeseen ja suuntaa Taiwaniin. Taas siis edessä ratkiriemukasta aikaa vain lapset ja minä. Onneksi eilisen valitusvirteni jälkeen löytyi yksi uusi paratiisimainen asia täältä. Ruoan kotiinkuljetus! Ja nyt on kyseessä putiikki josta saa lähestulkoon kaikkea päivittäistavaraa, mutta ennenkaikkea lihaa eurooppalaisittain. Ja mikä parasta, jos tekee yli 300 rmb tilauksen, tuodaan tavarat kotiovelle (Shanghaista asti) veloituksetta! I am in heaven! Loppuu tuo tavaran loputon kantaminen. Kerran viikkoon voi tilata ruoan kotiin ja tuo reilu 30 euron ostosten tekeminen ei mitenkään kova pala 4 henkiselle perheelle ole.. Kiitokset tuostakin vinkistä suomalaiselle äipälle!

Nyt on taas aika hiljentyä hetkeksi ja toivoa kovasti, että meillä katseltaisiin kauniita unia ensi yönä. Ei hampaiden kiristystä ja kitinää, huoneessa majailevia hirviöitä, kuumaa/kylmää tai muitakaan unta häiritseviä tekijöitä.. Ai niin, mutta yhtenäinen yö olisikin jo ihan liikaa. En edes muista milloin olen viimeksi kokonaisen yön nukkunut - yliarvostettua sanon minä! Näillä mennään ja huomenna päivä uus.