Aamun ensimmäiset äänet asunnostamme eivät kuulostaneet hyvältä. Keittiötä lähestyessäni hörustelin korvia ja mietin mistä kuuluu loiske ja jonkinlainen naputus.. Aikani keittiössä ja kodinhoitohuoneen tapaisessa pyörittyäni löysin äänen lähteen. Keittiön alakaapissa, jossa on meidän vesimittari, tippasi vesi vauhdilla. Vesi ei kuitenkaan tullut meidän putkesta vaan jostain seinän raosta kaapin yläosasta. Miehen kanssa pähkäiltiin, että mitä sitä tehdään.. Päätettiin kiinalaiseen tapaan antaa asian hautua hetken eli pyyhkeitä kehiin ja aamupalalle. Mitäpä me olisi osattu aamulla klo 6 kenellekään soittaa. =/

Aamupalan jälkeen tarkistettiin tilanne ja veden tulo vain yltyi, sitä alkoi valua jo yläkaapin raostakin. Eikai siinä, kun muovirasioita kehiin ja aletaan pyydystää edes osa vedestä. Pistin varoiksi vielä pyykikoneen päälle, että ehtisi pestä pyykit, jos vaikka sulkevat päävesihanan.. ;) Kun kello tuli 8 alkoi vettä ripsiä jo keittiön katon tuuletusluukusta, siinä vaiheessa armas mieheni otti puhelimen ja alkoi soittaa työkaverille, joka puhuu hyvin englantia. Hälytettiin sieltä joku meille tulkiksi ja apuvoimia kehiin. Monen mutkan, ymmärtämättömän sanan, putkipihtimiehen ja muiden selkkausten jälkeen selvisi, että yläkerrassa on sattunut jotain. Se jäi kyllä epäselväksi, että mitä. Sana jacuzzi vilahti kyllä monta kertaa kiinalaisten suussa, mutta englanniksi sitä ei kertaakaan sanottu. Asunnon omistajan ohjeeksi saimme seurata vuodon vähentymistä tämä päivä ja ellei lopu, niin huomenna soitto tulkille. Kaapin ovea pidetään auki, jotta vesi haihtuu pois. =D That's it. Ainakin tällä hetkellä näyttää, että vuoto oikeasti loppui.

Kiinalaisiin tapoihin sitten vielä. Ne mihin olen kiinnittänyt eniten huomiota on kuumalla ilmalla miesten tyyli vetäistä paidan helma kainaloihin - olla siis maha paljaana. hmm.. Ja toinen on se, että jos on hetkikään "ylimääräistä" aikaa niin silloin otetaan unta palloon. Useimmin nukkujia näkee tuoleissa ja penkeillä - kaupassa, kaduilla, ostareissa, kauneushoitoloissa, no kaikkialla missä sattuu jonkin sortin lepopaikaksi sopiva paikka olevan. Jos jossain on sänky niin siinä on ihan satavarmasti joku nukkumassa. 

Huomenna on ensimmäinen action day for me. Ilmoittauduin uusien expattien kahville huomis aamuksi. On siis hypättävä rohkeasti tulta päin ja taksilla karautettava ennalta tuntemattomaan osoitteeseen - lasten kans. Pitää muistaa myös kotiinpäin tullessa tuo kotiosoite.. sing gang jie sing dai da dao jne.. Niin ja ottaa rahapussi mukaan. On tämä harvapäisyys pysynyt mukana eikä valitettavasti unohtunut suomeen. Neealle kerroin jo ennen nukkumaan menoa, että huomenna mennään kahvittelemaan - toivottavasti siellä on muitakin lapsia!

Pakko vielä lopuksi jälleen kerran sanoa, että on se vaan kumma miten sitä muka ymmärtää mitä jotkut ihmiset tarkoittavat, vaikka yhteistä kieltä ei ole. Tänään kommunikoin jälleen ainakin 3 eri kiinalaisen kanssa kohtalaisen hyvin, vaikka sanoista ei mitään selvää ottanutkaan. Jes! Hyvä minä. Jospa ne sanatkin sieltä vähitellen tarttuvat päähän. Puheesta on jo vähitellen alkanut erottaa sanoja eikä puhe enää kuulosta pelkältä puurolta. Pitäisi varmaan alkaa katsomaan kiinalaisia uutisia - eikö uutistenlukijat yleensä puhu aika selkeää yleiskieltä. =D