Tänään on oltu kiinassa 1kk. Aika menee aivan älyttömän nopeasti. Huomiseksi meidän on kutsuttu 2v synttäreille- en kyllä ole ihan varma vielä mennäänkö. Lauantai on meillä tehty "herkkupäiväksi" jolloin saadaan luvan kanssa syödä länsimaisille enemmän tuttuja ruokia eli pitsaa, hampurilaista ja ranskiksia. Onkin muuten ainoa muoto (ranskis) ja paikka (Burger king) missä saa perunaa.

Tällä viikolla olen tutustunut useisiin Yhdysvalloista tulleisiin äiteihin ja Neeakin viihtyi eilen hyvin Horizonin leikkipaikalla, kun oli muitakin pellavapäitä ympärillä. Suurin "haittaava" tekijä uusien tuttavuuksien kanssa minulle itselle ollut se, että heille kieli on oma äidinkieli. No tämä fiksaatio on vain itsellä päässä ja siitä varmasti pian päästään yli, mutta edelleen se tuntuu alitajuisesti haittaavan. Toisaalta tämä jokapäiväinen englannin puhuminen saa aikaan sen, että silloin tällöin huomaan minäkin jo ajattelevani englanniksi. Hassua!

Meidän ayi asiakin on siirtynyt pykälän eteenpäin. Täällähän ayi on kodinhoitaja, siivooja, ruoanlaittaja, lastenhoitaja ja vaikka mikä. Miksi häntä sitten haluaakaan tarvita. Meillä on jo 1 ayi, hän siivoaa ja hänestä emme halua luopua, koska hän osaa siivota länsimaisittain eli eri luutut lattiaan, keittiöön ja vessaan. Tämä ayi ei kuitenkaan halua tehdä muuta, joten se lastenhoitaja/ruoanlaittaja on vielä tavoitteena saada. Uusien tuttavieni kautta nyt on siis yksi ayi-ehdokas tarjolla, pitää vain järjestää tulkki ja päästä juttelemaan hänen kanssaan, että päästäänkö yhteisymmärrykseen palkasta, töistä, aikatauluista jne. Ehkäpä sitten lopulta minäkin pääsen yksin käymään ruokaostoksilla. :)

Suomen uutisissa paljon pinnalla ollut Suomi on maailman paras maa uutinen ei täällä näy eikä kuulu missään - sillä nyt ei tietenkään ole mitään tekemistä asian kanssa, että en minä edelleenkään katso/kuuntele uutisia. ;) Mutta tietyissä asioissa huomaa aina niitä hyviä juttuja, mitkä on suomalaisille itsestäänselvyys. Esimerkiksi sairaan/terveydenhoito.. kuunnellessani eilen jenkkiäidin kertomusta sairaanhoidon vakuutuksista jenkeissä ja niiden hinnoista sekä mitä vakuutukset lopulta ulkomailla heille kattavat tunsin todellakin syntyneeni lintukotoon.

Pikkuneidin kertoessa vieressäni omia tarinoitaan koko ajan voin todeta, että mielikuvitus taas todella lentää. Samaan hengenvetoon lienee todettava, että ajatukseni eivät nyt pysy kasassa niin paljoa, että kirjoitusta kannattaa jatkaa.

Suomeen terveisinä sen verran, että kyllä tännekin talvi tulee. Toppatakit tulee tarpeeseen viimeistään tammikuussa. Pakkasta (min -4) ei pitäisi olla kuin muutamana päivänä, mutta kosteus ja tuuli tekevät ilman hyvin kylmäksi.

Nyt kuitenkin nauttimaan lämmöstä, jota täällä vielä riittää. Taivas näyttää lähes pilvettömältä ja aamulämpökin on jo +36.