Tätä kirjoittaessani on ehditty jo sunnuntai-iltaan. Mainitsemisen arvoisia juttuja on esimerkiksi tämä ihmisen "piheys" (pihi - miten se nyt sitten kirjoitetaankaan). Kun.. minä olen heinäkuun lopusta saakka katsellut meille kotiin sohvatyynyjä, vähän niinkuin tuomaan eloa olohuoneeseen. Aina olen törmännyt siihen, että ne on liian kalliita, liian rumia, liian isoja, liian pieniä, vääränmuotoisia ja niin edelleen. Nyt sitten Auchan armahainen oli tuonut esille sohvatyynyjä, juurikin samannäköisiä kuin mitä olen Metrossa katsellut. Metrossa nuo tyynyt maksoi 40 rmb kappale (siis tyyny ja päällinen) ja olivat liian kalliita. Auchanilla ne olivat nyt tarjouksessa/myynnissä tai jotain sinnepäin ja maksoivat 16,90rmb kappale. Alkoi siis mahtua budjettiin - harmi vain, että olin ruokaostoksilla pikkumiehen kanssa, enkä saanut mahdutettua mukaani kuin taksi. Nyt sormet ja varpaat ristissä toivon löytäväni niitä vielä lisää huomenna. 
Perjantaina kävimme myös neitokaisen kaverin synttäreillä - arvaatteko oliko suomalainen pulla hyvää?!?! Jäi kakku maistamatta, kun pullan huomasin pöydässä. Normaalitilanteessahan olisin maistanut molempia, mutta kiitos sen parin viikon (vai viikon -mitä siitä nyt onkaan) takaisen vatsataudin, maha ei kestä paljoa ruokaa eikä varsinkaan makeaa kerralla. Piti siis kiinaan asti tulla vatsatauti hakemaan, joka pitää linjat ja ruokavalion kurissa pari päivää pidempään. ;)
Tinkaaminen - oi armas autuus tuotakin taas. Olen joutunut ostamaan itselleni vöitä pitkästä aikaa. Ennen pidin niitä ulkonäön vuoksi ja lasten myötä sekä ulkonäkö että se oikea tarve katosivat. No niin katosi vyötkin. Nyt kun mitkään housut ei enää pysy jalassa niin olen kaupoissa alkanut tutkia vyövalikoimia. Oma suosikkini tuossa kakkosneipparissa on yksi 2 osaan jaettu krääsäkauppa (olen varmaan maininnut sen ennenkin). Siellä huomasin vöitä - samalla kun ostin lahjapaperia. Ensimmäinen nahkavyöni maksoi 38 rmb ja sain siihen lahjapaperin kaupan päälle. Olisiko taas tyhmä länkkäri maksanut ylihintaa vyöstä, kun 3 rmb paperin sai kaupan päälle?? =) Mutta toinen vyöni, tällä kertaa ruskeasta nahkasuikaleista punottu vyö ja ostospaikkana yksi Shanghain copymarketeista. Myyjä pyytää vyöllä 250 rmb!! Aloitin tinkaamisen 30 rmb:stä ja ehdin pääsin 31:een kun myyjä luovutti. Eli voimme tästäkin päätellä sen, että aloitin liian ylhäältä.
Tähän Shanghain reissuun kuului kaupungin katselu enemmän turistin silmin kuin yleensä. Turisteja tosiaan ollaan mekin siellä, mutta jotenkin se on ihan eri fiilis siellä "oikeiden" turistien kanssa kiinassa asuvana. Hotelliksi tällä kertaa oli valikoitunut Astor House Bundin lähellä. Hotelli on Shanghain vanhin ulkomaalaisen perustama hotelli rakennettu 1800-luvulla. Jos lisätietoja halajatte niin kysäiskään googlelta Astor House Shanghaita. :) Vanha rakennus, upeita huoneita ja halleja, historian henkeä narisevine puulattioineen. Voin ehdottomasti suositella muillekin. Taitaa tuo hotellin itsensä edelleenkin luokitella jollain määrin luksushotelliksi, koska portieereillä oli mustat puvut (oliko peräti frakit..), laukkupojat huolehtivat laukuista, hissiaulassa kerrosneiti huolehti kerroksista ja aamiainenkin oli kallis!! Niin siis, kun huoneesta maksettiin alle 500 rmb/yö ja aamiainen maksoi 78 rmb/aikuinen. Omasta mielestä se tietenkin oli aika kaukana luksuksesta, mutta hyvää tasoa jokatapauksessa puitteet huomioiden. 
Piipahdimme myös aika monen muun tavoin sunnuntai aamuna Yu Yuanin puutarhan portilla. Siellä seikkaillessamme shanghain pikkuruisilla kävelykujilla näimme samalla hienoa kiinalaista rakennustyyliä. Aikaa meillä oli harmittavan vähän ja lopulta puutarhan portin löydettyämme päätimme tyytyä Yu Yuanin siltoihin. Karppilaumoja parveili siltojen alla, ihmiset parveilivat silloilla ja syöttivät karppeja. Kameroita oli joka kolmannella ja siinä vaiheessa, kun olimme noin kahdennen kymmenennen kerran läntänneet käden linssin eteen, jottei meitä kuvattaisi alkoi päänupissa vesi porista. Mikäpä siinä auttaa muu kuin tällätä oma kamera valmiiksi ja odottaa hetkeä, että joku taas alkaa kuvaamaan - kumma kyllä sitä ei enää tullutkaan. Löydytään taas aika varmasti usean kiinalaisen kotialbumista - nähtiin puutarha, nähtiin bund, nähtiin blondeja!!!
Shanghain viikonloppuun sisältyi myös Shanghai Ocean Aquariumissa vierailu. Odotin aivan mahtavan loistavaa Aquariumia (nettisivujen perusteella), mutta petyin ensimmäisellä kierroksella, kun useat kalat/muut merieläimet oli esitelty valokuvin ja tekstein. Daa - paljon ne pelkät valokuvat kiinnostaa pienten lasten kanssa liikkuvaa. Ensimmäiset huoneet olivat toki pullollaan pieniä akvaarioita mitä kummallisimpine otuksineen, mutta akvaarioiden sijoittelulle ei oltu ihan hirveästi uhrattu aikaa. Pienillä lapsilla oli täysi mahdottomuus nähdä useimpiin akvaarioihin ilman aikuisen nostoapua! Aivan loistava ja yllätyksenä minulle tullut oli kuitenkin viimeinen kohde eli 155 metriä pitkä "luola/tunneli". Siihen kun seisahti sähköiselle matolle ja katseli ympärilleen. Hait, rauskut ja valtavat kilpikonnat uivat vierellä, yläpuolella, edessä, takana.. Hirvittävän rumia ja pelottavia kaloja, naurettavan näköisiä lintukaloja, upean värisiä korallikaloja ja vaikka mitä muuta. Liikkumiseen ei tarvinnut kiinnittää mitään huomiota, kunhan vain seisoi matolla ja ihmetteli meren elämää. Ja kyllä - siellä oli myös pingviineitä!
Tällä viikolla blogisti tutustuu kotikaupunkiinsa turistin silmin ja saattaa hiljentyä toviksi - tai sitten kirjoittaa kahta kauheammin, kun on törmännyt taas yhteen jos toiseen mielenkiintoiseen asiaan. ;)
Lopuksi on pakko mainita myös se, että kyllä tuo kiinan kieli alkaa lopultakin mukavasti jäsentyä kuullun perusteella. Kynsisalongissa tunnistin, kun kiinalaiset keskenään jutteli siitä haluaako asiakas ladata kortilleen minkä summan rahaa ja millaiset alennukset jatkossa tulee, riippuen siitä ladatusta summasta. khih! eipä yhtään pöllömpi homma tämäkään