Ensinnä kiitoksia kommentoijille! Tämä laiskamato ei jaksa siirtyä itse tuonne blogin puolelle kommentoimaan.. ;) 

Pitänee aloittaa tämän kertainen blogi kompuroinnilla. Tässä päivänä muutamana olin InCityssä hakemassa meidän pikkuprinsessalle synttäritarvikkeita, kun minut yllätti vessahätä. Hoksasin kellarikerroksessa ollessani, että siellähän on vessa aika lähellä, joten ei ole tarvetta kiivetä ylempiin kerroksiin vessan metsästykseen. InCityssä on yleensä ihan hyvässä kunnossa nuo huussit, joten siellä viitsii käydäkin - hajusta nyt ei missään pääse eroon, mutta muuten siistiä. No tämä akka marssii vessaa kohti, nousee muutamat portaat vessa"tasanteelle", ohittaa pari keskenään juttelevaa kiinalaista ja astuu naisten vessan ovesta sisään. Ja silloin minua vietiin! Ovella oli kynnys, jota en rekisteröinyt ennalta ollenkaan. Jalassa vielä kengät, joiden pohjat hassusti kapenevat alaspäin, joten horjahdin oikein lahjakkaasti eteenpäin. Siinä kaatuessani yritin tammata kiinni lavuaaripöydästä ja osuin valtavaan vesilammikkoon, joka toimi paremminkin liukasteena kuin stopparina. Veden räiskyessä mätkähdin vessan lattialle kyljelleni! Parivaljakko oven pielessä säikähti ja tulivat kyselemään onko kaikki ok (kiinaksi tietty). Mikäs siinä, likaisella vessanlattialla, kädet märkänä ja lonkka kipeänä. Äkkiä ylös, kuittaus, että hengissä ollaan ja KÄSIEN PESULLE! Voi ällötys! Onni onnettomuudessa, ettei tuo tapahtunut reiän vierellä. Silloin olisi pitänyt jo suoriutua saman tien kotiin ja työntää kaikki vaatteet koneeseen. Nyt siis käsien pesun jälkeen, hieman tärisevin jaloin saatoin suoriutua asioille ja jatkaa shoppailua..

Tänään käväisin joulubazaarissa eli joulumyyjäisissä. EAS järjesti perinteiset joulumyyjäiset lähistöllä olevassa hotellissa. Olin odottanut noita myyjäisiä jo kuukauden, koska tiesin siellä olevan Silk Box Manin eli miehen, joka tekee kaikenmoisia juttuja silkistä. Polkaisin paikalle pyörällä, kiertelin n. puolet pöydistä ja lopulta löysin silkkimiehen. Sain ostettua vähän niitä mitä ajattelin, mutta tälle myyjälle oli varattu sen verran pieni pöytä, ettei kaikkea oltu saatu edes esille. Hieman harmistuneena, mutta jotain kuitenkin löytäneenä käväisin vielä vilkaisemassa maalaria, joka maalasi silkkikääröille (seinätauluiksi) ihmisten nimiä. Aivan loistavia kuvia! En kuitenkaan ehtinyt jäädä niitä odottelemaan, kun oli jo kiire kotiin. Kun hyppäsin pyörän selkään ja aloin polkea huomasin, että vasen jalkani oli jotenkin oudon tuntuinen. Muutaman sadan metrin jälkeen jokainen polkaisu alkoi tuntua enemmän ja enemmän. Viimeiset puoli kilometriä oli  jo hampaat irvessä polkemista - jalan lihakset reidestä pakaraan olivat jotenkin jumissa. Mistä tuokin lienee tullut. Kipu ei ole edelleenkään hellittänyt. Eipä taaskaan taida tarvita jumppaan yrittää, jos valmiiksi jo kyykkääminen kohottaa vedet silmiin. Niinpä tietysti..

Tänä aamuna oli Suzhoussa aivan uskomaton sumu/usva tai joku.. Kun verhot avasin niin pikkuneiti huusi riemunkiljahduksin "Äiti, Onko siellä satanut lunta?". No juu ei ole. Siellä vain on niin valkeaa, että hyvä, kun näkee vastapäistä taloa. Neipparia ei näkynyt laisinkaan. Vähän ennen yhdeksää, kun pihalle työnnyimme leijui ilmassa jokin savun tapainen katku. Oli aika jännää istua taksin kyydissä ja ajaa järven ohi, koska järveä ei todellakaan näkynyt. Sumu oli niin tiivis järven päällä, että muistin yhden Stephen Kingin novelleista (tai näyteteksteistä tai jostain vastaavasta), jossa paksu sumu valtasi paikat ja "söi" kaiken elävän. Ihmiset säilyivät hengissä vain rakennusten sisällä.. Khih! En muuten ikinä ole lukenut sitä tarinaa loppuun.

Nyt kun uni alkaa jo kovasti painaa silmiä pitänee kirjoittaa viimeinen kappale.. Meillä oli ensimmäistä kertaa ilmestynyt talon tiedoituksiin lappu, jossa on tekstiä englanniksi! Siinä kerrottiin, että maanantaina meillä tehdään putkien huoltotoimenpiteitä ja vesi on poikki klo 8-18. Varatkaa siis vettä päivän tarpeisiin... Hmm.. pitääköhän meillä täyttää amme vedellä, että saa pyllyn pestyä, jos pikkumies kakkii. Ayille voisi täyttää valmiiksi tiskialtaan ja luutuus sangon. Kylmä vesi riittänee - onhan meillä pesuainetta..?!? No joo, voipi olla, että jos oikeasti koko päivä menee ilman vettä niin syödään ulkona, mennään hoplopiin ja norkoillaan muutenkin vähän jokapuolella.. Pyykitkin taitaa jäädä siltä päivältä pesemättä. Ainakin iltapäivä ayille taitaa koittaa vapaapäivä. Let's see, time will tell. =)