Kyllä se vain flunssa yrittää iskeä minuunkin. Räkä ei valu ja kuumetta ei ole, mutta varsinkin iltaisin olo on aika karsea. Yöt yskimme pikkumiehen kanssa kilpaa. Olenkin nyt antaumuksella kökkinyt kotona ja ollut tekemättä mitään. 

 
Kiinalainen uusi vuosi katkaisee lapsukaisten opinnot ja päiväkoti"elämän" n. 2 viikon ajaksi. Meidän neidin syyskauden viimeinen päivä oli perjantaina ja mennessäni häntä hakemaan puolen päivän aikoihin saavuin luokkaan, jossa oli valtava hulina meneillään. Vanhempia hakemassa lapsiaan, osa vielä leikkien tohinassa ja pitkät rivit kasseja seinän vieressä odottamassa kotimatkaa. Pikkuneidille löytyi omat tavarat ja lähdimme kotia kohti. Heti ovesta ulos päästyämme pikkuneiti pahoitteli, että hän söi itse kaikki tekemänsä dumplinit. Nursery luokkalaiset olivat kiinalaisen uuden vuoden kunniaksi opetelleen aamupäivällä tekemään dumplineita ja syöneet omat tekosensa sitten. Neiti aamulla lupasi tehdä dumplineita myös äidille, iskälle ja pikkuveljelle.
 
Kotona purettiin tavaroita, joita koulusta oli annettu ja sieltähän löytyi myös neitokaisen todistus! Ihka ensimmäinen oikea tokari! Suurin yllätys äidille todistuksessa oli, että pikkuneiti on oli saanut "arvosanan" kiinan merkkien kirjoituksesta. Jos äiti ei ihan väärin tuota todistusta lukenut, niin hän jopa on osannut oikein kopioida/kirjoittaa/piirtää niitä. Wou! Muutoin kiinan puolen arvosanat oli sitä alinta mahdollista - eikai ne oikein muuta voi olla, jos ummikkona ehti koulussa olla n reilu 2kk. Katsotaan kevään todistusta oikein mielenkiinnolla, jotta onko opettajien mukaan millaista kehitystä tapahtunut. :)
 
Se on aika kova juttu se Murphyn laki. Perjantai aamuna herätessäni ihmettelin, että onpas meillä aika vilpoisa makkari. Patteri ei ollut päällä ja ilmastointi on edelleen rikki. Vikaa alettiin etsiä ja se löytyi sähkökaapista! Sulakkeet oli napsahtaneet pois päältä. Eipä muuta kuin sulakkeet päälle (siis täälläkin on jo niitä pika-automaatti-mitä-lie sulakkeita). Iskä ja pikkumies menivät kylpyyn ja minä lähdin viemään neitiä koulubussille. Palatessani takaisin sisälle oli 2 jääkalikkaa odottamassa jo minua - sulake oli taas pompannut pois päältä ja siihen oli loppunut lämpimän veden tulo. (Niin siis kaasu lämmittää veden, mutta kaasuun tulee kipinä sähköllä, jotta se liekki voi veden lämmittää..) Ei kai siinä, kun vaatetta päälle ja alkaa nykkimään kaikki töpselit pois seinistä. Joku laite vetää oikosulkuun. Lopulta, kun mikään ei enää ollut seinässä (jääkaappi/pakastin, pyykikone, mikro, modeemit, kaasu"kaappi" jne) saatiin sulake taas päälle. Jopa siihen ehti siivoojakin tupsahtaa (niinkuin aina silloin, kun meillä on jotain häikkää asunnossa) ihmettelemään missä vika. Uuden yrityksen tuloksena sulake pysyi päällä noin pari minuuttia eikä se enää sen jälkeen edes yrittänyt pysyä päällä. Aivan loistavaa! 
Puheluita sinne ja tänne, kotiin sovitut kahvit siirrettiin suosiolla kahvilaan ja odotellaan korjaajia. Ehdin jo sopia pakastimen lainasta ystävältäni, koska minulla on vielä muutama pussukka mustikoita ja vadelmia pakasteessa. Puhumattakaan siitä, että olin edellisenä päivänä ladannut meidän pakastimen täyteen lihaa - "juhlapyhiä" ajatellen. Muutaman kiukkuisen puhelun jälkeen meille luvattiin, että omistaja ja korjaaja tulevat korjaamaan sähkökaapin. Ehdin siinä tosin miettiä jo mihin hotelliin me majoittuisimme, jos sähköjä ei saa kuntoon ennen viikonloppua. 
 
Loppu hyvin kaikki hyvin onneksi siltä osin, että omistajapari ja pari korjaajaa vaihtoivat osat (sulakkeet?) uusiin ja homma toimii taas. Syyksi sanottiin ylikuormitusta ja että meillä on liikaa vekottimia seinässä.. Hmm.. Niin no jos on jääkaappi, pari patteria, tietokone, hyvin harvoin televisio & dvd sekä se kaasukaappi niin se on ilmeisesti liikaa rasitusta. :/
Omistaja pari oli käynyt ostamassa meille autonsisätilalämmitintä muistuttavan kuumailma puhaltimen, jotta saadaan lämpöä sinne missä sitä eniten tarvitaan. Kiinalaiset itse käyttävät huonekohtaisia lämmittimiä aina yhdessä huoneessa kerrallaan eli siellä missä kulloinkin oleskellaan. Ja makuuhuoneissa lämmitys on päällä 2 tuntia ennen nukkumaan menoa - yöksi suljetaan tietysti! (tämäkin tieto on peräisin keskiviikon oppaalta) Keskuslämmitys tai ilmastointi on tuhlausta ja sähkö on täällä kallista. Meidän ilmaastointia katsotaan sitten reilu viikon päästä uudelleen, jotta löytyisikö osia rikkoutuneiden tilalle..
 
Uskotteko, että vähitellen alkaa enemmän ja enemmän kiehtoa ajatus palmun alla makailusta!? Nytkin sisällä on jopa melkein + 20. ;) 
 
Sain onneksi hyvän syyn olla lasten kans pois mieheni työpaikan juhlapäivälliseltä - flunssa. Miksiköhän minua ei hirveästi harmita, kun en päässyt lasten kanssa edustamaan ja syömään herkkuja, kuten kanan kieli, kilpikonna, karvaravut, osterit/simpukat tai mitkä lie silmämunat jne. Oli kuulemma ollut "herkkuja" pöytä notkollaan eli parisenkymmentä ruokalajia, joita varten työntekijät olivat varanneet muovipussit mukaan, että saa vielä kotonakin nauttia. Makunsa kullakin, syöhän suomalaisetkin mämmiä, joulupukin poroa, lenkkiä (ties mistä sian sorkista tehtyä) ja raakoja vihanneksia.. ;)
 
Nyt lienee pakko alkaa hieman hyppimään, koska sormet on jäässä ja jalkojakin jo paleltaa..