Suomessa on tottunut naistenpäivän olevan aikalailla päivä muiden joukossa. Kukkakaupat mainostavat kukkiansa ja jossain naistenpäivä mainitaan.. Mutta entä täällä? Ensinnäkin kaikki kiinalaiset ovat sitä mieltä (siis ketkä mun kohdalle osui), että kyseessä on kiinalainen naistenpäivä. Muiden maiden kansalaisuuksien mukaan kyseessä on kansainvälinen naistenpäivä.. jolloin NYT ottakaapas firmat mallia tästä: Naisilla on vapaapäivä tai ainakin puoli päivää vapaata ja kaupat tarjoavat alennuksia vain naisille.

Niin no taitanee kaatua suoraan siihen, että tuohan ei ole tasa-arvoista.. That's finland!
Joka tapauksessa katukuvassa naistenpäivän huomasi siinä, kun yleensä ajaessani mandariinitunnille ohittelen/minut ohittaa muutama hassu mies, ehkä pari naista. Tuona päivänä (8.3.) minä ohitin/minut ohitti nainen toisensa jälkeen. Kaikki toivottavat hyvää naistenpäivää ja pysähtyessäni InCityn Starbucksille se oli TÄYNNÄ naisia, siis sekä Starbucks että InCity itsessään.
 
Olen vähän omalla "tuntumalla" ynnäillyt kuulemiani asioita - ei voi nyt mitään yleistää tai muuta. Rykäisenpä ne vain "ihmisten ilmoille".. mm. kiinassa, joka on mandariiniksi ZhongGuo (ilman tooneja eli niitä merkkejä, joita en edes osaa koneellani tehdä..). Tuo Zhong tarkoittaa mm. keskellä olevaa, kuten keskipäivä, keski paikka (minkä tahansa keskellä: ilmansuunnat, sijainnit, aika jne.). Täällä siis ajatellaan, että kiina on keski maa, koska Guo on mm. maa. Sanoilla on useita merkityksiä, kuten esim. shui (sanotaan shuei) ja toonista riippuen se on vettä, tuntea (ihmisiä) ja vaikka nukkua, kun perään lisää jiao. Jiao taas on tuon lisäksi mm. olla nimeltään tai vaikka yhdenlainen dumpling, kun perään lisätään zi. Minusta on kovasti alkanut tuntua siltä, että olisi huomattavasti helpompi ymmärtää, mitä milloinkin tarkoitetaan, kun osaisi lukea merkkejä. Jokaiselle sanalle on oma merkki ja vaikka näin länsimaittain kirjoitettuna ne kaikki näyttävät samalta niin merkit ovat hyvin erilaisia saman sanan kohdalla eri asian kohdalla. Pikkuisen siis kiinnostaisi alkaa niitäkin harjoitella.. Sulatellaan kuitenkin vielä.
 
Opettajani kertoi tänään minulle myös omista suunnitelmistaan ja siitä, että minun opettaja vaihtuu. Joku äitiyslomalainen palaa takaisin - todella hyvä opettaja. Hän etsii toista työtä. Harmi, siis todella harmi. Juuri, kun olen hyvin päässyt yhteistyöhön tämän nykyisen kanssa! Etenemisvauhti on ollut huimaava. 
 
Maanantai aamuna heräsin siihen todellisuuteen, että meidän netti ei enää toiminut - siis se parempi. Ihmettelin syytä ja mieheni kertoi, että saattaa olla se 3kk ostettua nettiä nyt ohi.. Netti siis ostetaan (aivan kuin vesi ja kaasu) etukäteen ja laskimme asennuksesta olevan tuon 3kk. Ja niinhän siinä oli käynyt. Sihteerin aikomuksena oli ollut maksaa meille seuraavatkin 3kk, mutta sattumien summana sitä ei sitten ollutkaan maksettu. Netti poikki ja sillä siisti! Maanantai iltapäivällä maksu oli hoidettu kuntoon ja tiistaina olikin taas normaali hyvä netti. 
 
Tiedustelipa sihteerimme myös kaasu- ja vesimittarin lukemia (lieneekö hoksannut, ettei nämä tollot oikeasti muista niitä kortteja ladata), kun on pian 2kk kulunut edellisestä lataamisesta. Kaasumittari on helppo ja kävin sen itse lukemassa. Vesimittaria yritin, mutta en ymmärtänyt siitä mitään. Sihteeri soitti ayille ja hän kävi lukemassa. Selvisi, että meillä on jäljellä vähän reilu 200 kuutiota vettä! Ei siis pitäisi ihan heti sekään loppua.. Mietin vain, että jos suomessa isoissa omakotitaloissa vedenkulutus on vaikkapa 250 kuutiota vuodessa niin missä ajassa me saataisiin kerrostalossa 200 kuutiota vettä menemään. Pitäisikö muuttaa asumaan kylpyammeeseen? Päätin, etten tästä lähtien anna sihteerin ladata vesikorttia parin kuukauden välein! Sanoopa hän mitä tahansa.
 
Meidän muksuja on vähän vaivannut flunssa. Pikkuneiti aloitti viime viikolla ja hän onkin jo aikalailla kunnossa kaikin puolin. Pikkumies sen sijaan rohisee aika mahtavasti. Iltana muutamana ajattelin, että jos käytäisiin SingHealthilla mutka. Hakemassa hepatiittitehosteet äipälle ja mahdollisesti lapsille. Tarkistettais samalla pikkumiehen vointi lääkärin silmissä. No ajatuksen tasolle se jäi. Olin nimittäin lähdössä tuonne paikkaan pahimmoiltaan ruuhka-aikaan eli varttia vaille 6 illalla. Taksi - ei onnistu, vapaita ei vain ole! Bussi - juu, bussi tuli ja hypättiin kyytiin. Ensimmäisiin valoihin pysähtyessä - sopivasti meidän taloyhtiön portin kohdalle - näkyi yksi meidän portin vartijoista seisovan keskellä pyörätietä ja tähyilevän kovasti bussin sisään. Sitten kun hän meidät huomasi niin naama levisi hymyyn, etsi siis meitä, ihan vain nähdäkseen, että menikö tuo blondi oikeasti lasten kanssa bussiin!?! Bussi pääsi etenemään ja heti toisessa risteyksessä pikkuneiti tuumasi, että "Äiti, onko tämä väärä bussi?". Ei nimittäin kääntynyt sinne mihin olisi pitänyt. Ja niinhän siinä lopulta kävi, että istuttuamme bussissa n. 3 kilometriä väärään suuntaan hyppäsimme kyydistä pois. Taksin saanti juuri pimeän laskeuduttua ei ollut yhtään helpompaa. Mietin siinä seisoessani pimeällä tiellä "keskellä" risteystä toinen muksu sylissä ja toinen jalkojen juurella, että saisinkohan satikutia vanhemmiltani, jos tietäisivät missä lasten kanssa olen.. 10 minuutin seisoskelun jälkeen kävelimme toiselle bussipysäkille ja otimme bussin takaisin kotiin. Onneksi ilma oli ulkona mukavan lämmin ja ulkoilu olisi ollut toinen vaihtoehto illanvietolle.. Kotikadulta soitin lääkäriasemalle, että vieläkö he ovat kauan auki ja totesin, ettei enää kannata edes yrittää sinne. Niinpä tallailimme kotia kylpyyn!
 
Mistä tietää, että skootterin akut on tyhjät/täynnä? Niin siis muuten kuin mittarista. No, jos täysillä akuilla matkaan lähtö tapahtuu melkein keulien ja huippunopeus minun allani on about 45 km/h niin lähestulkoon tyhjillä akuilla ylämäet on aika hankalia. Saatikka sitten kuten keskiviikkona pikkuneitiä baletista hakiessani - huippunopeus alamäessä 2 päällä oli 31 km/h. Ehdinpä jo miettiä viimeisissä valoissa vihreitä odotellessa, että pääseekö tämä vehje enää liikkeelle vai pitääkö minun hypätä työntämään alkuvauhdit. ;)
 
Balettitunnit on pikkuneidin mielestä tosi kivoja. Tosin vieläkään ei ole balettia päästy tanssimaan. Ayi kysyi viimeisimmän tunnin jälkeen "N.. balewu hao bu hao?" eli balettitunti hyvä vai huono? Neiti hyvin tympääntyneen oloisena, että hyvähän se oli. Äiti on kurkkinut jokaisen tunnin lopussa verhonraosta pieniä balleriinoja ja 2 viimeistä kertaa neitokainen on antaumuksella haukoitellut tunnilla.. Ilmeisesti aika rankka ajankohta harjoitella koulupäivän jälkeen. Sen vuoksi meidän ohjelmasta karsiutuikin pois toinen tanssitunti jo ennen alkamistaan. 3-4 vuotiaiden tanssitunti olisi järjestetty läheisessä taloyhtiössä joka torstai klo 16-17. Ensinnä olisi kiirehditty sinne suoraan bussilta- myöhästytty silti ja sitten vielä haukotusten saattelemana olisi pitänyt alkaa tanssahtelemaan. Ehkä se olisi toiminut ehkä ei.. saa nyt luvan riittää yksi harrastus vielä näin aluksi.
 
Ja helmikaupungissa piipahdin jälleen - erittäin hyvässä seurassa! Aika vain loppui kesken. Nainen, jolta olen tähän saakka lähes kaiken ostanut oli saanut laajennuksen tehtyä ja tavarat paikoilleen. Nyt kuitenkin hintoja oli laajennuksen myötä hiukkasen nostettu ja valmiita koruja oli todella vähän. Hän ei millään meinannut uskoa, kun teetätin useita erilaisia (ja samanlaisiakin) koruja. Osa jäikin tekemättä, kun hän ei uskonut minun niitä ostavan. Lopulta itsekin olin jo niin sekaisin, että mitä olen ostanut, etten kassia pakatessani hoksannut mitkä oli vielä pöydällä ja mitä olisi pitänyt tarttua mukaani. Sormet mustina helmipölystä suoriuduin muutaman kilon painoisen kassin kanssa paikalta pois.. ehkä muutaman viikon sisällä uusi yritys!