Kaksi pientä marakattia (eli meidän muksut) keksivät taas jos minkä näköistä touhua. Minä tuumasin, että "Jo siinä on taas yksi tollukka", pikkuneiti äkkiä korjasi, että "Ei äiti, kun kaksi tollukkaa!" =) niinpä..

 
Maanantaina suunnistin pitkästä aikaa kampaajalle - kävin ensin varaamassa ajan, ihan vain tarkistaakseni, että onko Kevin paikalla. Hän on osannut leikata hiukseni hyvin. Kun ayi tuli katsomaan pikkumiehen perään nappasin kirjan kassiin ja kävelin klubitalolle. Halusin värin ja raidat sekä leikkauksen. Kuten otin joskus ennen jouluakin.. Olihan se tietysti aivan liian hyvää ollakseen totta, että Kevin olisi muistanut miten edellisellä kerralla värjäsi. Väliin olen ehtinyt ottaa muutaman pelkän leikkauksen. No sovittuamme, että väri on "ihan pikkasen tummempi kuin oma värini ja raidat vaaleita" miehet kävi töihin. Toinen sekoittaa värin ja toinen levittää sen päähän. Tarkkaa työtä todellakin! Ei mitään huiskintaa sinne tänne kiireellä vaan rauhassa värikammalla levitys tasaisesti ympäri kuontaloa. Minä keskityin kirjaani. Ensimmäisen pesun jälkeen (sovimme, että ensin väri ja sitten raidat..) peilistä tuijotti aika tummakutrinen ilmestys. Raitojen jälkeen peilissä näkyi samat kasvot. Ei mennyt ihan nappiin nyt! Kevin tuli peilin kanssa näyttämään hiuksia ja kysymään onko hyvä. No joo ja ei. Liian tumma! Se haalistuu pesussa, sopii sinulle hyvin jne. oli nämä tyypilliset vastaukset. En kuitenkaan alkanut vaatimaan mitään muutosta - mieluummin siisti onnistunut lopputulos vaikkakin vähän väärällä sävyllä kuin täysin fiasko ja palaneet hiukset. Leikkauksen osalta päätin pysyä entisessä mallissani. Ennalta olin kyllä ajatellut pyytää jotain toista mallia, mutta värin jälkeen oli muutosinnostus jo kaikonnut. Odotellaan nyt sitten värin haalistumista.. 
 
Tutustuin ensimmäistä kertaa myös matkatoimistojen palveluihin täällä kiinassa. Tai no olenhan minä pari kertaa aiemminkin "viralliselta" matkatoimistolta hintaa kysellyt ja tarjoukset on olleet järkyttävän kalliita. Nyt kysäisin tarjousta myös parilta yksityiseltä matkatoimistolta, molemmilta vastaus tuli nopeasti ja lopulta toisen kanssa hierottiin kaupat loppuun saakka. Lopputulos oli alle puolet siitä hinnasta mitä "oikea" matkatoimisto tarjosi. Pienillä viilauksilla - ja kaikki laillisia, mutta vähän enemmän viitseliäisyyttä vaativia ja asiakkaan rahapussia kunnioittavia keinoja - sama matka siis saatiin varattua. Neiti näpsä toi meille lentoliput ja hotellivoucherin kuitteineen kotiovelle ja otti samalla rahat. Ilmeisesti täällä ei ole jäänyt asiakkailla matkat usein maksamatta, kun näin pystyvät toimimaan. Suomessa ei onnistuisi ikikuunapäivänä! Ja hinta, mitä meidän tuohon matkaan nyt sitten menee (kun ajatellaan kohdetta 2,5 tunnin lentomatkan päässä ja 4 yön hotellimajoitusta miljoonakaupungissa) menisi meidän perheeltä suomen kamaralla kytyiseen ruotsin matkaan.. laivalla. Ja lukijat rakkaat - ei, emme ole menossa japaniin. 
 
Japanin tilanteesta tunnutaan täälläkin olevan aika hyvin tietoisia. Aluksi seuraamani tiedotuskanava oli aika mitättömällä kannalla asiaan, mutta kuultuani useampien kiinalaisten juttuja ja heidän kuulemiaan/lukemiaan asioita niin karvat tuntuu olevan monilla pystyssä. Opettajalta tuli tekstiviesti tiistaina, että "Japanin tapahtumien johdosta, jos huomenna sataa vettä se on myrkkysadetta, jolta pitää suojautua hyvin. Mieluiten pysytellä vain sisätiloissa. Veden kosketuksesta voi lähteä hiukset, tulla ihovaurioita tai syöpää." Joo asiaahan tuo on, mutta ei ne tuulet tännepäin ole puhaltaneet. Tänään hän kertoi, että kaupoista on suola loppunut. Jos jostain saan suolaa niin sitä kannattaa heti varastoida tai vaikka tilata ulkomailta. Samaan hengenvetoon hän kyseli, että mistäköhän sitä suolaa voi alkaa tuomaan.. Mainitsin siinä yhteydessä suomen apteekkien tilanteen jodin osalta. Ja oman mielipiteeni jätän kirjoittamatta.
Tämän tilanteen myötä muistin myös rekisteröidä meidät konsulaattiin, kuten tapana on, että maassa pidempään oleskellessa ilmoittaa yhteystietonsa "oman maan väelle". Kauan siis kesti. 
 
Huomenna perjantaina pidetään aikuisten ilta ja ayi on meillä syöttämässä ja nukuttamassa lapset illalla. Hän oli oikein innoissaan (siis ayi), että saa jäädä meille iltavahdiksi myös. Saapa nyt sitten nähdä, että kauanko vanhukset jaksaa pois kotoa olla!? 
 
Ja lopuksi, kiitoksia ystäväni, jotka olette muistaneet minua sähköposteilla viimeisen viikon aikana! Luettu on, en vain ole ehtinyt kirjoittaa mitään vastaan. :/ Ja muille.. saa minulle kirjoittaa, jaksan kyllä lukea. 
ps. käsi ei anna periksi pitkiä kirjeitä vieläkään.