Ikkunanpesijät roikkuivat reilu viikko (vai joko siitä on 2) sitten meidän ikkunoiden takana. Yhtenä päivänä oli alakertaan ilmestynyt punainen lappu, jossa kovasti toitotettiin jostain asiasta, joka tapahtuu 3.14-3.24 eli maaliskuun 14-24 päivinä. Lappu oli vaaleanpunainen niinkuin aina tärkeiden asioiden kohdalla (maksunuistutukset jne..) ja mielenkiinnolla odotinkin, että mitä noina päivinä tapahtui. Se, että olen alkanut opetella muutamia yksittäisiä merkkejä ei todellakaan tarkoita sitä, että osaisin niitä enemmälti saatikka lukea saakka. No, 14. päivä ulos mennessäni silmään pisti mies, joka roikkui viereisen talon seinustalla köyden varassa. Hetken tähyttyäni ylöspäin huomasin sen pesevän ikkunoita. Oli ilmeisesti helpompi aloittaa noista vain 10-kerroksisista taloista ja totutella aluksi rutiiniin.. Hissillä ylimpään, katolle, naru kiinni (johonkin), valjaat päälle, lauta naruun kiinni ja (tämä valitettavasti jäi joka kerta näkemättä) "hyppy tuntemattomaan". Siitä sitten käsipelillä sentti kerrallaan hinattiin lautaa alemmas. Välillä pysähdyttiin tietysti itse asiaan eli pestiin ikkuna. Välineet oli isossa (arviolta 40-50 litran melassitörppöä muistuttavassa) ämpärissä, joka roikkui laudan toisessa laidassa kiinni. Kun sopiva korkeus löytyi, mies tarkisti "turvamekanismin" eli hypähti pari kertaa laudalla, merkkinä siitä, että pysyy varmasti paikallaan ja sitten pyöräytti narujen päät laudan toiseen päähän kiinni. Seuraavaksi kurkotus ämpäriin ja pesulastalla pesu. Jos ei ihan joka paikkaan yltänyt niin silloin otettiin jaloilla ikkunoista tai seinistä vauhtia ja heijattiin lautaa sivuttain, että paremmin yltää. Kuivauslastan kanssa sama juttu.

Voitte varmasti arvata, että olin kamera valmiina odottamassa miesten saapumista meidän ikkunan taa. Eihän sitä hommaa tosiaan vain yksi tee vaan heti useampi - vierekkäisiä ikkunoita pesemässä. Meidän talo meidän rapun kohdalta on 22 kerrosta (viereinen rappu 25 krs.) korkea, joten sai tovin odotella, että ensimmäinen laskeutui meidän kohdalle. Tuossa vaiheessa kiittelin sitä, ettei asuta yhtään alempana, koska jo meidän kohdalla oli takana 13:sta kerroksen ikkunat (siis ikkuna rivi kerrallaan luotisuoraan alaspäin) pestynä sillä samalla vedellä, jolla pestään kaikki kerrokset - mitenpä sitä vettä vaihtaa välillä. Kävi kyllä mielessä, että oisko pitänyt tarjoutua vaihtamaan vesi sitä vastaan, että olisi pessyt meidän ikkunat sillä puhtaalla vedellä. Yritän saada pari kuvaa mukaan.. katsotaan suostuuko netti siihen.
 
Ensimmäinen rimpuilija viereisessä rapussa..
 
 
 
 
 
Kyllä tältä pojalta hymykin irtosi, kun kameran kanssa olin häntä "vastaanottamassa". 
 
 
Aina, jos luulet nähneesi kaiken saat varmasti hyvin pian huomata jotain uutta. Aiemmin en jostain syystä ole skootterien kyydissä nähnyt kuin perheitä, lautakuormia, ikkunoita, skoottereita, tuoleja, mattoja, rautatankoja ja milloin mitäkin, mutta en eläimiä. Nyt olen alkanut bongaamaan niitäkin. Milloin on joku pikkupuudeli emännän jalkojen välissä, kurkkimassa ajosuuntaan pää "tuulensuojasta" ulkona ja milloin pari "suomenpystykorvaa" isännän jalkojen välissä matkaa taittamassa. Kesällähän alkaa näkyä muutenkin paljon kiinalaisten lemmikkejä eli kaloja juomapulloissa, minikaneja minihäkeissään, hamstereita tai muita jyrsijöitä samantyyppisissä häkeissään jne. Kertoipa kaverini nähneensä jonkun pienen tytön tyytyväisenä kuljettavan lemmikkiään pienessä kantohäkissä (siis yleensä sellaisia about 20x30x15cm) ja pyörittelevän häkkiä ympäriinsä. Eläin parka kyydissä oli lennellyt seinästä toiseen, mutta vanhemmat eivät olleet puuttuneet asiaan mitenkään. Lapsi oli ilmeisesti luullut elävän eläimen olevan samanlainen kuin pehmoeläinkin, jota voi käsitellä miten vain. Surkeaa!!
 
Eilen kyselin opettajaltani kiinalaisista oppikirjoista tehdessämme oman kirjani tehtäviä. Olen koko opiskelun ajan ihmetellyt miten ne on tällaisia eli vastauksen valmiina suoraan kysymysten perässä - tosin onhan ne suluissa, että jos ei sitä hoksaa niin... Muutamia on ihan järkeviäkin eli sanajärjestys on sotkettu ja sanoista tulee muodostaa lause. Lauseet kuitenkin 80 prosenttisesti on suoraan kopioita samaisesta kappaleesta eli jos luit kappaleen tunnin aluksi niin aika varmaan muistat ulkoa sen puolen tunnin kuluttua. Ihmettelinkin siis, että onko nää tehtävät aina tällaisia kompamallisia ja tyhmääkin tyhmempiä. Ei pahemmin ajattelua vaativia. Suoraa vastausta en saanut (onko yllätys), mutta hän meinasi, että kyllä yleensä tehtävät on kouluissakin tällaisia. Siis jotain ihan muuta mihin olen oikeastaan ikinä suomessa törmännyt. Lienenkö vain tullut vanhaksi.. ;) Tai sitten jatkuva jankutus on tae oppimisesta. Hah!
 
Mitä kädelleni kuuluu? Aika hyvää.. mikä lienee tehnyt lopulta jotain jäänee ikuisiksi ajoiksi arvoitukseksi, mutta tulehdusta poistavat särkylääkkeet, ehdoton lepo, tiukka b-vitamiini kuuri (ei, en edelleenkään juo olutta) ja akupunktio yhdessä ovat saaneet huimaan muutoksen aikaan. Vieläkään käsi ei oikene suoraksi, mitään en uskalla puristaa tai painavaa nostaa, mutta jatkuva kipu on hävinnyt lähes olemattomiin ja käden liikerata on melkein normaali. Aivan loistavaa!
 
Lähetin tänä aamuna pikkuneidin mukana paikkahakemuksen pikkumiehen koulupaikasta. Pikkumies aloittaa koulussa heti, kun mahdollista, jotta minä voin keskittyä paremmin taitai elämään. Toinen ayi jäänee varmaan pois kodinhoidostamme samalla, jos itse alan tekemään ruoankin - jos ehdin. Niin monet taitait (rouvat) ovat olleet sitä mieltä, että ei lasta voi kotona hoitaa. Se haittaa paljon sosiaalista elämää täällä. Ja kyllä he taisivat oikeassa olla. Nyt ehdin paljon paremmin kulkemaan lounailla ja eri retkilläkin, kun pikkumies kulkee päivät koulussa. Katsotaan miten nopeasti paikan voi saada ja pääsevätkö isosisko ja pikkuvelu samalla bussilla kouluun! 
 
Mukavaa viikonloppua!