Lauantaiaamuna ladattiin kameran akku ja varmistettiin muistikortin paikallaan olo, sitten nakattiin parit banaanit reppuun kartan ja vaihtovaippojen viereen. Retkipäivä oli alkamassa. Sateenvarjokin livahti reppuun, kun sää ei näyttänyt suosivan meitä ollenkaan. Toisaalta se ei kovasti haitannut, koska osoitteena meillä oli Suzhou Ocean Aquarium Taihu järven rannalla. Pyysimme kuskia kurvaamaan ensin Franco Papalle, jotta saamme mukaan vähän tukevampaakin syömistä kuin banaanit. Arvelin, että keskeltä näköalapaikkoja ja käytännössä ei mitään ei varmaan helpolla ravintolaa löydy. Muutamat suolaiset leivät/leivokset mukaan ja takaisin autoon. Kuski lähti suunnistamaan akvaariota kohti. Noin tunteroisen päästä - kuka tietää monenko kilometrin?? - saavuimme perille. Pikkumies oli sopivasti tempaissut pienet päikkärit autossa ja oli reipas oma itsensä. Lippuluukulla ihmeteltiin, että mitäköhän pitää maksaa meidän sakista sisälle. Täysin kiinankielisillä nettisivuilla oli hinnat 130 rmb ja 90 rmb ja 140cm eli ainoat asiat, joista jotain ymmärsi. Liang jotain Liang jotain ja 260 rmb.. (kaksi ja kaksi) loppusummasta päätellen lapset siis ilmaisia.

 
Astellessamme sisälle porteista saimme heti kuulla, että esitys alkaa ihan juuri ja meitä ohjeistettiin Ocean Theathreen. Mikä esitys..? No ensimmäisenä siellä esiintyi merileijona ohjaajansa kanssa. Taputuksia, vilkutuksia ja renkailla leikkimistä - äärettömän kovalla olevien  kuulutusten säestyksellä. Seuraavaksi kehiin asteli kiinalainen pelle lukuisine ilmapalloineen. Yleisöstä halukkaat saivat pellen kanssa pelata kivi-paperi-sakset peliä ja yrittää voittaa itselleen ilmapallon. Yhden kerran muistan kuulutuksissa kuulleeni "Ladies and Gentleman" ja muutoin kaikki oli kiinaksi. =) Viimeisenä esiintymisvuorossa olivat delfiinit. Muutamia hyppyjä, huiskutuksia, pallon heilutusta ja renkaiden pyöritystä. Kävipä siellä yksi kouluttajista myös "surffaamassa", hyppyyttämässä itseään ja uimassa delfiininsä kanssa. Ihan ok esitys joo, mutta ei niin hieno, mitä olen telkkarissa nähnyt. En tosin ikinä aiemmin ole missään delfiini esityksissä ollut mukana.
Esityksen jälkeen napattiin ensimmäiset eväsleivät nassuun (kello oli jo 11) ja suunnattiin kiertelemään aquariumia ympäri. Kirkasvetisistä (hyvin hoidetuista, mutta aika pienistä) altaista löytyi rapuja, isoja kaloja, pieniä kaloja, haita ja mereneläviä muutenkin. Pari vesitunneliakin oli paikkaan rakennettu. Hieno paikka kokonaisuudessaan, koska odotin jotain ihan kytyistä ja tosi pientä paikkaa normaaleine pöytäakvaarioineen. Ei tosin vedä millään vertoja Shanghain vastaavalle, mutta varsinkin lasten kanssa käymisen arvoinen paikka.
 
Matkan varrella bongasimme Shang Fang hillin buddhapatsaan, jonka suunnittelin ottavani viikonloppuohjelmaan lasten kanssa F1-viikonloppuna eli 2 viikon päästä. Nyt kun minulla on kantoreppu pikkumiehelle niin patikointikin pitäisi onnistua ja toivon mukaan parin viikon päästä olisi parempi sää. Vaihtoehtoinen paikka tuolle viikonlopulle onkin sitten meidän toinen tämänpäivän kohteemme eli Stage outlet town.. Ihan toisessa päässä Suzhouta kuin aamun kohteemme. Kuulopuheiden perusteella ajatimme kuskia kohti Xian Dai Dadaon päätä ja etsimme katseella oikeita "merkkejä". Lopulta Stage Outlet town häämötti näköpiirissä miljoonien ja taas miljoonien kiinalaisten kansoittamana. Tällä ensi visiitillä tyydyimme piipahtamaan "vain" Adidaksen, Niken ja Espritin outleteissa. Selvisimme 2 pienen ostoskassin kera ulos ja haikeana jäimme miettimään mitä liikkeitä olisi tuon townin toisella laidalla ollut. Seuraava kerta ei saa olla mikään kiinalainen pyhäpäivä, kun tuonne eksyy. Josko sieltä paremmin löytäisi jotain eikä aika menisi sopivan tuotteen löytymisen jälkeen oikean myyjän etsimiseen, jotta hän voisi kirjoittaa laskun, jonka voi mennä maksamaan (ja jonottamaan) yhdelle ainoalle kassalle, josta saa kuitin, jolla voi hakea juuri ostamansa tuotteen. ah, niin kiinalaista länsimaisin merkein..
 
Huominen maanantai onkin vapaapäivä meillä kaikilla, mutta molemmat ayit tulevat "töihin". Saa itse nostella jalkoja lattialta pois edestä, kun toinen siivoaa ja iltapäivällä voin mieheni kanssa kaksin lähteä vaikka nyt sitten jalkahoitoon toisen ayin saapuessa paikalle. Kiinassa juhlistetaan 3 päiväisesti Tomb Sweeping daytä eli olikos se  nyt Qing Ming jotain. Suomeksi haudan lakaisupäivää, jolloin muistellaan edesmenneitä omaisia. Vapaata on siis maanantai ja tiistaikin vielä.
 
Alunperin suunnitelmissa oli mennä katselemaan Hangzhouta tämän pitkän viikonlopun aikana, mutta se sitten jäi. Joku toinen kerta.. Onhan meillä vielä aikaa. 
 
Enpä arvannut, että vielä voi kotona palella näin paljon kuin pari viimeistä päivää palellut. Meidän ilmastointilaite on edelleen rikki ja nyt olohuoneessa jotenkuten toiminut laitekin on päättänyt irtisanoa sopimuksen. Kun ulkona on kylmä ja eristeitä ei ole (ikkunatiivisteitä lukuunottamatta voinee kysyä, että eristeet??? mitä ne on?) niin varpaat on jäässä sisällä. Vesisade, kylmä ja kostea tuuli - ei hyvä - sisällä nipin napin +19 astetta. Onneksi maanantaina pitäisi olla taas lämmin päivä. Nyt takki niskaan ja Casaan syömään! Siellä on (toivottavasti) lämmittimet vielä päällä.