Taifuuni Muifa pyyhkäisi ohi viikonloppuna, mutta oli onneksi pienentynyt siitä alkupäivien lähtötilanteen categoria 5:sta lähestulkoon tavalliseksi trooppiseksi myrskyksi päästyään Shanghain korkeudelle. Täällä se näkyi lähinnä muutamana kohtalaisen rankkana sadekuurona ja tuulena, joka teki ilmasta hyvinkin siedettävän. Kuuma täällä ei tosiaan vieläkään ole sillä tapaa kuin vuosi sitten. Mutta eilen, kun taifuunin tuulet eivät enää täällä auttaneet alkoi kuumuus taas tuntua. Nyt aamulla yhdeksän korvilla netin säätietopalvelu kertoo minulle ulkona olevan vain 30 astetta, joka tuntuu 36 asteelta kosteuteen yhdistettynä.

 

Eilen illalla kävimme koko perheellä kävelyllä ja ilma oli oikein hyvä - aika uskomatonta. Eilen päivällä (maanantaina) kävin katsomassa loppuun meidän perheestä ennen suomenlomaa kuvatut kuvat. Rauhassa kun katseli niin reiluun puoleen tuntiin olin ehtinyt tilata jo kuvakirjan meidän perheestä ja muutaman blokkitaulun. Todella hienoja otoksia oli paljon. Digiversioiksi otinkin vielä muutamia, jotta saa niistä suomessakin teetättää kuvia.

 

Ayia odotettiin eilen saapuvaksi koko sakin voimin niin kovasti ettei ikinä ennen. Pikkuneiti kyseli jo viime viikolla monta kertaa ja eilenkin puolen tunnin välein, että joko se ayi nyt tulee. Kun ayi lopulta saapui (ajallaan) niin hän toi tuliaisia kotipaikkakunnaltaan eli Sichuanilaista kuivalihaa ja vielä 2 pakettia. Sen verran sain avattua pakettia, että katsoin millaista lihaa siellä on ja nehän oli niitä "karkkityyppisiä" paloja. Keräsin melkein vuorokauden verran rohkeutta maistaa kyseisiä herkkuja. Sichuanilaisen keittiön tuntien ajattelin kyseessä olevan todella tulista lihaa, mutta erehdyin. Tätä kirjoittaessani uskaltauduin avaamaan yhden paketin ja siellä minua odotti todella mureaa ja kuivaa, erittäin maukasta naudan lihaa. Valmistustapa ?? Maistuu kylmäsavustetulle lihalle, mutta todellisuudessahan se liha varmaan on roikkunut vaatteiden ja kanojen vieressä pyykinarulla jollain kujalla. Siinä sitten marinoitunut ohikulkevien autojen ja ihmisten tuoksuista ja epäilemäni kylmäsavustus onkin ilmakuivaus. ;) Olisi vain pitänyt luottaa ayin tietoihin - hän tuntee ja tietää millaisesta ruoasta me pidämme.

Ayi hyppäsikin tuon tuliaisen minulle annettuaan heti tervehtimään ja halaamaan lapsia. Hänestä oli ilmeisen mukava palata meille ja lasten luo. Minä, kun odotin ayia ihan siksi (hän on siis todella mukava ihminen ei sillä), että minä pääsen ulos tästä asunnosta yksin. Lapset olivat kiukutelleet koko aamun, toinen muuten vaan ja toinen sairaana äidissä roikkuvana. Pikkumies onkin tosiaan ollut nyt kovassa yskässä, nuhassa ja vielä kuumettakin tuntui eilen olevan.

 

Tänään tiistaina pikkuherra tosin näyttää paljon paremmalta. Yskä on edelleen, mutta nyt valuu rehellisesti vihreä räkä nenästä ja kuumettakaan ei taida olla. On nimittäin koko aamun touhunnut itsekseen omia juttuja ja syönytkin monta kupillista mustikoita!

 

Sain tälläkin kertaa tuotua suomesta pakastettuja mustikoita 3 litraa ja vadelmia 2 litraa matkalaukussa. Mustikat olivat ehtineet sulaa, mutta vadelmat olivat ihan jäässä kotiin päästyämme. Työnsin kuitenkin kaikki suoraan pakkaseen ja hyvältä ne mustikat maistuvat uudelleen jäätyneinäkin.