Ulkona istut varjossa, katsot lasten leikkiä ja pyyhit hikeä otsalta. Jos tarvitsee liikkua luikit varjosta varjoon, kuin joku ihmisiä ja valoa pelkäävä otus. Valitset tien ylityspaikat ja reitit sen mukaan missä tiedät olevan varjoja, manaat ja kiroat itsesi ja muistisi, jos vesi tai muu juomapullo unohtui kotiin. Katsot kateellisena varjoissa nukkuvia ihmisiä.. Tuo kertoo minusta tällä viikolla. Lämpö, korjaan KUUMUUS on "hellinyt" meitä Suzhoussa nyt muutaman päivän. Ehdin jo luulla, että sitä todellista kuumuutta ei edes tule. No nyt ulkona on se huonosti lämmitetty sauna. 

 
Lehdet varisee jo puista, karvarapu mainoksia ilmestyy lehtiin, Moon festivalkin oli jo. Syksy siis saapuu. Toisaalta aamuisin on muistettava lapsia kouluun puettaessa, että maksimissaan lyhyt hihaiset ja lahkeiset tai vaikka ne hihattomat.. Vaikka luokat onkin ilmastoituja on niissä kiinalaisittain ovet tai ikkunat myös auki ja lämpöä piisaa. Ongelmat on vähän toiset kuin ne olisi suomessa, jossa pitäisi pukea vissiin jo hanskoja ja lakkeja ja ainakin kura vaatteita lapsille mukaan. Onko minulla ikävä suomeen? Ei.
 
Nämä syyskuun pari ensimmäistä viikkoa, jotka pikkumies on harjoitellut tarhassa käyntiä on menneet niin hyvin, että lokakuussa hän siirtyy tarhaan kokopäiväiseksi. Ei nyt sentään 5 päivää viikossa, vaan 3 päivänä klo 9-15.30. Minä nimittäin totesin, että opiskelusta ei tule yhtään mitään, jos aikaa on vain pari tuntia per päivä. Usein kun tuolle ajalle sattuu vielä jotain muutakin suoritettavaa. Pähkäilin itsekseni jo, että miten se pikkumies siellä tarhassa sitten nukkuu. Tänään sain siihen vastauksen. Menin hakemaan sankaria lounaan jälkeen tarhasta ja opettaja naurahti minut nähtyään, että ei Alexi ole täällä, hän on kadonnut. Vastasin jotain tyyliin "no minullepa tulikin vapaapäivä..". Opettaja kertoi pikkumiehen hotkineen lounaan todella kiireellä ja saatuaan lautasen tyhjäksi hän oli meinannut nukahtaa istualleen. Olivat todenneet paremmaksi viedä sankarin makuulleen lepohuoneeseen ja siellä se veteli sikeitä, kun äiti saapui hakemaan. No problemo siis tässä tapauksessa, päikkäreiden nukkuminen ei tule olemaan ongelma.
 
Eilen käytiin tsekkaamassa RT-Martin hoploppi. Ystävät kyselivät mukaan ja meillehän kyllä kelpas. Kyseinen RT-Mart sijaitsee pikkasen ohi InCitystä eli n. 2 kilsan päässä meiltä (suoraa tietä). Ulkoapäin olen aina katsellut paikan näyttävän kulahtaneelta betonibunkkerilta, jonka edessä on miljoonittain skoottereita parkissa. Nyt, kun ensimmäistä kertaa kävelin sisälle saatoin vain todeta luuloni täysin vääriksi. Ostari oli todella siisti, leikkipaikka alakerroksessa (monen mutkan takana) ja hyvin pidetty paikka. Siivoojat töhötti ympäriinsä ja lapset joutuivat laittamaan käsidesiä sisään tullessaan. Ei mikään turha paikka siis. Itse ruokakaupan ja tavaroiden osuus oli sekin hyvin selkeä kokonaisuus. Kahteen kerrokseen jaettu paikka,jossa vaatteet näytti huomattavasti enemmän länsimaisilta kuin esim. Walmartissa, missä usein ruokaostoksilla käydään (ja hakemassa jotain kiinalaisasuja, jos niille jostain syystä on tarvetta). Ruokaosastolta löytyi kaikkea meidän kannalta tarpeellista, kuten margariinit, juustot ja jogurtit. Leipäpuoli jäi tosin vähän vajaalle tutkinnalle, mutta ehdottomasti sellainen paikka, jossa pitää käydä ajan kanssa. Ei ehkä kuitenkaan viikonloppuna, en niin itsetuhoinen ole ;) Kaikista parasta olisi ehkä mennä sinne koko perheellä, jättää mies ja lapset leikkipaikalle ja suunnata itse sinne kauppaan.
 
Muistatteko vielä sen, kun minulla tenniskyynärpää tulehtui erittäin pahaksi viime keväänä.. Vasen. No nyt on ne oireet alkaneet ilmaantumaan oikeaan käteen. Voisin kirjoittaa ja sanoa monta valittua sanaa, mutta nyt tyydyn olemaan hiljaa - paitsi, että "Voiko tämä olla enää totta???".
 
ps. olen päivitellyt männä viikolla valokuvia tuonne picasaan..