Meidän pikkumies on aika tarkka poika tietyissä asioissa. Perjantaina ayi luutusi lattioita ja siinä ohi kulkiessani hän alkoi kertomaan minulle miten meidän pikkumies oli läksyttänyt häntä siivouksen laadusta. Onnekseni kiinanopinnoissani viime keväänä käsiteltiin myös ayia ja siivousta - siis sanastoa. Pikkumies oli tullut vetämään ayia kädestä, että seuraa. Jo luututusta lattiasta oli löytynyt tahra, joka pitäisi pikkumiehen mielestä pestä pois. Ayi oli näyttänyt, että ei se tahra lähde pois, johon pikkumies oli yrittänyt, että luutua paremmin. Lopulta pikkumies oli itse kokeillut sormella hangata tahraa, mutta kun hänkään ei ollut saanut sitä pois oli myöntänyt synninpäästön! Äitiä ja onneksi ayiakin nauratti!

 
Kiinassa on parasta aikaa menossa National Holiday eli viikon mittainen loma 1-7.10. Suurin osa expateista on matkoilla, mutta me haluttiin jäädä tänne. Vuosi sitten oltiin siellä thaimaassa ja malesiassa.. Lauantaille saatiinkin synttärikutsu pikkumiehen kaverin synttäreille. Kutsu oli koko perheelle ja mukavat synttärit olikin. Meidän perhe oli ainoa suomalaisperhe paikalla, kun muut olivat joko sairaana tai matkoilla. Sankari - pieni saksalaistyttö täytti 2v. Hän ei pahemmin perustanut koko juhlista, mutta kavereita oli mukava nähdä. Samalla meidän iskäkin pääsi tutustumaan ikäisiinsä ei suomalaisiin expatteihin. Paikalla oli isäntäperheen lisäksi brasilialais-saksalainen perhe ja britti-saksalaisperhe. Lapset juttelivat keskenään kuka mitäkin kieltä ja leikki tuntui sujuvan. Sivuttiinpa siinä puheissa mm. suomalaista autokoulua ja sen haasteita - miten se eroaa esim. kiinalaisesta, brittiläisestä tai saksalaisesta systeemistä. Suomalaisten itsestään selvänä pitämä liukkaankelin harjoittelu on muille maille suuri ihmetyksen aihe - eikä nyt ollut meidän esiin nostama asia ;)
 
Pikkuneiti toi taas koulusta töitänsä kotiin. Tämän viikon aiheena oli ollut muodot, niiden nimet ja niiden tunnistaminen. Kodin tehtäväksi näyttää jäävän täsmentää tiettyjen asioiden suomalaiset nimet. Square - neliö, circle - ympyrä jne. Neidille on alkanut tulla enemmän varmuutta englanniksi puhumiseen ja hän on alkanut jo vastailla jonkin verran englanniksi äidin ja isän läsnäollessa tai äidin ja isän esittämiin englanninkielisiin kysymyksiin. 
Koulusta on saatu viestiä nyt useaan otteeseen siitä miten pidetty tämä  meidän neiti luokan keskuudessa onkaan. Jo edellisellä viikolla eli sairasteluviikolla opettaja puhelimessa sanoi useaan otteeseen, että kaverit kaipaavat häntä. Tämän kuluneen viikon lopuksi päiväkirjassa luki toisen opettajan kirjoittamana, että kaikki ovat olleet hyvin innoissaan, kun meidän neiti on ollut taas koulussa. Hän omaa sellaisen luonteen, että kaikki haluavat olla hänen ystäviään ja ollut vieläpä ahkerana koulutöiden suhteen. Äiti haluaisi kyllä noin hienosti käyttäytyvän tytön myös kotiin!! ;)
Neiti itse innoissaan näyttää joka päivä onko hän ansainnut koulusta kirsikoita tai sydämiä - heidän päiväkirjaan oli ilmestynyt paperilappunen, jossa on 3 kohtaa: nukkuminen/leikkihetki, siivoaminen ja opiskelu. Noihin kohtiin opettajat jakavat sitten leimoja jokaisena päivänä, jos on käyttäytynyt hyvin/tehnyt tehtäviä/toiminut apuna jne. Näin siis meidän neiti kertoo ja jo ensimmäisen viikon pohjalta leimoja näkyy ropisseen huikean paljon. Kai se on kotiinkin laitettava jääkaapin oveen lappu, johon saa leimoja vaikka lelujen keräämisestä, vaatteiden pyykkiin viemisestä, astioiden palautuksesta syönnin jälkeen jne.. JOS ne auttaisi. ;)
 
Äiti on alkanut haaveilemaan itsenäisyyspäivän juhlista Shanghaissa. Näyttäisi päiväksi olevan täällä varattu 3.12. ja sinne pitää pukeutua hienosti. Olisiko se minunkin aika hankkia elämäni ensimmäinen iltapuku. Vanhojen tansseihin en ole ikinä päässyt - en käynyt lukiota vaikka yo olenkin. Mitään iltapukukokkareita ei ole eteen tullut jne. Kaasoksikaan en ole päässyt, joten mun hienostelut jää omiin häihin. Sais joku mennä naimisiin ja pyytää mut kaasoksi?? No turha toivo - veikkaisin. Pikkuneiti ei varmaan aikanaan äitiä kaasoksi halua.
 
Mun juoksu harjoittelu on hieman edistynyt taas - Jes! Pystyin nimittäin viimeisimmällä lenkkikerralla hölkkäämään ja juoksemaan yhteen soittoon 3 kilsaa. Aivan ennenkuulumatonta sitten yläasteen jälkeen. Mutta mahtavaa. Nyt tosin taas parantelen flunssaa..