Singaporen reissu tuntuu edelleen vaikuttavan mielenlaatuun tai sitten se on vain lähestyvät menkat (ou jee näitä naistenvaivoja). Alkanut pikkasen nyppästä jo ohimoissa tuo kiinan isoveli ja nettirajoitukset. Yritähän avata joku nettisivu, jonka osoitteessa tai otsikkotiedossa on sana blog, free, gate tai muuta - ja sivua ei löydy. Luultavastihan ne tempaisee tämänkin tekstin ihan vain noiden sanojen vuoksi taivaan tuuliin. Ensiksi sitä aina luuli kirjoittaneensa osoitteen oikein, sivujen olevan nurin tai muuta "normaalia", mutta kun täällä kiinassa on nyt yli vuoden ollut niin tietää jo tasan tarkkaan mitä Sivua ei löydy teksti tarkoittaa. Ihan prikulleen sitä, että hallitus ei halua sinun lukevan juuri tuon sivuston sisältöä! 

No miksikä se nyt on sitten alkanut niin jyskyttää päässä - siksi, että mun vpn ei pelitä. En pääse naamakirjaan lukemaan mitä ihmisille (siis niille, ketkä siellä jaksaa kirjoitella statuksiinsa jotain) tapahtuu. Sitä, kun toiset valittaa, että mitä sitä sinne jokaista risausta pistämään niin minusta niitä on mukava lukea. Ei niitä viestejä oma-aloitteisesti suomesta tunnu tulevan (paitsi P, P ja K - kiitos teille!!). Naamakirjan avulla tietää edes sen verran, että onko ystäville syntynyt vauvoja!? 

Nyt varmasti raapaisin taas jollekulle pahan mielen - älkää välittäkö, olen minä tehnyt niin ennenkin. MUTTA siitä yleensä on seurannut se, että edes joku on aina tuntenut piston omassa tunnossaan ja laittanut kuulumisia tulemaan. 

 

Viime viikonloppuna riitti äksöniä. Ensimmäinen alle kouluikäisten Suomi-koulu (tai kerhohan sille tämän ikäisille paremminkin nimeksi sopisi) vetäistiin läpi huikealla "yleisömenestyksellä". Lauantai-illalle oli yksi puuhamies onnistunut järjestämään SuomiPop Bileet sellaiseen peukalonkokoiseen baariin, jossa kuulemma suomi musiikkia soitetaan muutenkin. Kiitokset vain järjestäjälle, jos sattuu lukemaan tätä! Mekin piipahdimme ensimmäistä kertaa  tuossa jo aikamoisen "kuuluisassa" paikassa näillä kulmilla. Olihan se hauskaa kuulla Suomijytkettä ja nähdä kymmeniä suomalaisia pystybaareilemassa keskellä kiinalaista kaupunkia. No joo, kaupunginosaa. Siinä ehdittiin vaihtaa sana, jos toinenkin eri ihmisten kanssa ja yksi aiheista mikä jäi parhaiten mieleen oli se, että jos suomessa olisi tuollainen järjestetty marraskuun alussa niin ihmiset olisivat toppatakit niskassa ja nopeasti sisätiloissa (tiedän, että suomessa on ollut poikkeuslämmintä). Täällä sen sijaan tarkeni hyvin ohuella pitkähihaisella tai vaikka vähän lyhyempikin hihaisella vaatetuksella taivastella taivasalla porisemassa. Seuraavaa kertaa odotellessa.. Osa porukasta muisteli, että viimeisen viiden vuoden aikana tämä oli ensimmäinen kerta tällaiselle tapahtumalle..  

 

Postipoika on nyt reippaillut urakalla suomesta tänne kiinaan päin. Ehkä se on pikkuneidin lähestyvät synttärit, joka on patistanut monet paketin lähetykseen suomesta (hyvä niin). Ja tähän asti kaikki paketit ovat löytäneet perille, vielä kohtuuajassa! 

 

Minä olen pähkäillyt tämän päivän suomen lomaa tälle talvelle. Olin jo niin asennoitunut lentämään täältä Hongkongin kautta suomeen - ihan vain siksi, että sieltä pääsee yökoneella, mutta asia ei ole ihan niin pihvi kuin sitä luulisi. Kuppia kallisteltiin ees ja taas ja läikyteltiin paljon ylikin ja nyt näyttää jäljelle jääneen omalla tavallaan helpoin vaihtoehto eli mennä yöksi Shanghain kentälle, hypätä aamulla koneeseen ja lentää illaksi kotiin. Pitkä tulee olemaan päivä ja se 10 tuntia lentokoneessa, kun minä yksin matkustan 2 lapsen kanssa. Oli se kuitenkin lopulta helpompi vaihtoehto kuin lentää aamusta Hongkongiin, miettiä matkalaukkujen kanssa, että mitä niille tekisi ennen yökoneen lähtemistä suomeen. Eikä tietenkään sitä miettimistä tarvitsisi tehdä yksin vaan niiden 2 lapsen kanssa, kohtalaisen suurella lentokentällä. Odotella päivä (oishan siinä se disneyland...) ja ilta ja yö klo 1.15, että Finski pääsee siivillensä. Nukkua muutama tunti ja valvoa se ainaskin 5 tuntia, että olisi "aamulla" aikaisin perillä suomessa. Kotiin asti pääsisimme n. puolilta päivin, jolloin sisäinen kello väittäisi hyvinkin olevan jo iltapäivä ja pian nukkumaan menoaika. Siinä olisi kuitenkin sinniteltävä vielä moooonta tuntia ennenkuin saisi pötkähtää mahansa viereen makaamaan. 

Nyt olisi vielä lukkoonlyötävä päivät, että voi tehdä varaukset. Sitä odotellessa ;)

 

Olisin lukenut hiukkasen iltalehtiä tai kalevaa, mutta kiitos isoveljen en jaksa odottaa sivujen latautumista kuin ennenvanhaan ISDN yhteydellä konsanaan. Elämä on valintoja - tämä on yksi niistä! Hyvää yötä!