Tuntuu aika loputtomalta hommalta tuo asunnon hakeminen. Yhden asunnon osalta ehdimme neuvotteluihin saakka, kunnes ne kaatuivat siihen, että toinen agenteista alkoi säätämään ihan omiaan. Me vaadimme mm. pyykikoneen vaihtoa, sängyn pois vientiä, siivousta jne. No toinen agentti oli oma-aloitteisesti luvannut landlordille (tämän agentin kanssa ei siis neuvotteluita edes aloitettu, vaan kysyttiin vain hinta), että me voidaan pestä huoneisto, ostaa itse tavarat eikä mitään tarvitse viedä pois. Onpa kumma, että landlordi on ihmeissään, että ihan kuin 2 agenttia olisi saman asiakkaan/vuokralaisten takana. Niinpä kertaalleen sopimukseen päästy hinta vedettiin pois ja homma jysähti siihen. Toisaalta se oli meidän onni, koska huomasin viime tipassa, ettei tuossa asunnossa ollut vaatekaappeja!!

Toinen asunto, josta käytiin neuvotteluita ja hinta piti olla kohdillaan - esitimme hyvin lyhyen vaatimuslistan ja käytännössä vaadimme sinne pyykikoneen vaihdettavaksi lämpimällä vedellä pesevään ja ostamaan 1 vaatekaapin. Hupsista keikkaa, kun hinta pompsahtikin ylös pari tonnia. Uskomatonta vedätystä. Muut vaatimukset kun oli meidän mielestä (oleellisestikin ei landlordin mielestä) helppoja toteuttaa - tyhjentää muutamat tavarat 1 huoneesta landlordin toiseen samassa kerroksessa olevaan asuntoon, jossa oli valmiina tyhjiä huoneita. Kaipa heillä on vara pitää asuntoja tyhjillään.

Tänään vielä käyn katsomassa 1 asunnon, jota en ole aiemmin nähnyt. Näin jo siitä tosin unta ja se ei luvannut kovin hyvää. Asunnossa oli suomalaisittain 30-40 luvulla rakennetun tyyliset keittiön kalusteet eli lastulevyovet oranssin ja violetin väreissä. Seinät oli kaatumispisteessä, lattioita peitti kiinalaisittain tuttu punainen karkea matto ja asunto sijaitsi maantasalla ovien ollessa auki jatkuvalla syötöllä - ihan kuin meidän alakerran naapurilla ;)

Näyttää siis kovasti siltä, että on alettava miettimään kuinka moneen ikkunaan ne lukot tarvitaankaan, miten se parveke (ne parvekkeet) lasitetaan, montako tuolia, pöytää, lamppua jne asuntoon on ostettava ja millainen lämmitys (kai me nyt se lämmitys/jäähdytys) me halutaan.. Eli uudenkarheita asuntoja taidetaan joutua asuttamaan. Ei sillä ehdimme jo tuossa yksi ilta Taobaoa tutkia ja sieltä löytyi yhtä jos toista kivannäköistä rompetta, jotka hyvin voitaisiin ottaa meidän hoiviin ;)

Viikonloppuna piipahdimme Shanghaissa. Tarkoitus oli mennä vain copymarketille piipahtamaan ja etsimään rairuohon siemeniä kukka ja lintutorilta, mutta kas kun ei muka löydetty koko toria. Kai se on myönnettävä, että unohdin kadunnumeron kotia ja pelkällä muistilla ei pitkälle pötkitty..
Kopparilta kuitenkin tarttui mukaan pitkään etsityt tennarit sekä itselle että miehelleni - Dieselin tennareita - kukapa niistä tietää onko ne aitoja vai feikkejä, jos nimi on kirjoitettu oikein ja siististi. Olettaisin kopioita, kun copymarketilla ollaan. Matkalaukkukin piti ostaa uusi, kun taas kerran on vanhat hajonneet!? Kertokaas ihmiset, jotka paljon matkustatte, että millaiset laukut kestää??? Luulin sellaisten "kovien" laukkujen olevan hyviä, mutta pskan marjat sekä suomesta että kiinasta ostetut versiot on hajonneet parin matkan aikana - muovi halki ja that's it! Suomesta ostettu kankainen, sivuilta kova laukkukin kesti kokonaista yhden matkan ja siitä mukamas maksettiin 50 euroa (omaisuutta en aio laukkuihin alkaa tuhlaamaan ellei joku voi vannoa ja taata, että se sitten kans kestää!!). Tähän asti ainoa, joka on kestänyt on 180 rmb maksanut kankainen ja sivuilta kova kiinasta ostettu ei minkään merkkinen laukku. Nyt kotiimme löysikin toinen samanlainen. Myyjä, joka muka osasi muutaman sanan suomea "Mitä kuuluu? jne" tiesi siis meidän olevan suomalaisia ja kun pyysin parasta hintaa niin hän näytti laskukoneella että 985 rmb! Minä etsin jonkin tovin pilkkua tuosta summasta ja kun tajusin, ettei siinä pilkkua ole niin olin pyörtyä. Lyhyiden neuvotteluiden (aamu näyttää olevan hyvä aika mennä kopparille, kun saa ensimmäisen asiakkaan hintoja..) jälkeen maksoin laukusta 180 rmb, vaikka myyjä väitti, että sillä rahalla saa pienimmän laukun eikä sitä isointa mitä oltiin ostamassa.
Laukuista vielä sen verran, että TE keillä ON kovakylkinen laukku ja sellainen joka KESTÄÄ eikä hajoa ensikäänteessä tai lentokoneenruuman rutistuksessa niin MILLAINEN se on?? Me nimittäin haluttaisiin värikäs laukku eikä sitä mustaa, joka ei liukuhihnalta erotu omaksi kuin metrin päästä (niitä matkalaukkunauhoja toki käytetään, mutta niin käyttää muutama muukin). Muovisista löytyy väreinä kaikki neonkeltaisesta pinkkiin ja hopeaan, hello kittystä ties mihin kiinalaiseen sarjakuvasankariin, mutta SE LAATU. "Kertakäyttömatkalaukut" ei ole kovin käteviä + omat kokemukset sellaisen pakkaamisesta ja purkamisesta on paljon surkeammat kuin niissä kankaisissa, joissa kansi vain nostetaan päältä eikä kansi sisällä mitään. Muoviset aukeaa keskeltä ja molemmissa "puolissa" on tavaraa eli yleensä ei ole mahdollista vain raottaa kantta ja napata jotain äkkiä.

Ja nyt tämä narisija vetää takin niskaan, huivin kaulaan (pipon päähän?) ja hanskat käteen uusia tennareita unohtamatta ja suuntaa tuonne TAAS kylmään ja sateiseen säähän katselemaan asuntoja. Muutaman päivän ehti jo olla about 15 astetta ulkona ja tän päivän 10 astetta oli aika kalsea ja kylmä.. Kai se on uskottava että vasta kun kalenteri sanoo, että on huhtikuu voi talvikengät pakata naftaliiniin ja untuvatakin puskea kaapin nurkkaan..

ps. Kiitoksia kommenteistanne! Otan niitä oikein mielelläni vastaan. En kuitenkaan uskalla ottaa sitä roskapostisuodatusta pois päältä, kun sitten olisi kommenttiloota täynnä höpölöpö kommentteja.. Yrittäkää edelleen selvitä tuon suodattimen läpi ja jättää puumerkkinne. Ellei toimi ni pistäkää meilillä, jos suinkin sen tiedätte!!

ps2. Onnitteluja ystävillemme, jotka ovat viimeisen viikon aikana saaneet pieniä ihmeitä maailmaan!! Pieni poika ja pieni tyttö ovat syntyneet! heart