Takaisin normaalissa - monessa suhteessa. Arki rullaa, uusi tenttipäivä näkyvissä, asiat hoituneet ja tämä viikko oli ja meni. Tosin edellistä viikkoa minä laskin maanantaista maanantaihin, kun ma tai ti huomasin sen tenttiaikataulun muuttuneen ja seuraavana maanantaina oli kohtalonpäivä. Tämä viikko alkoikin varsinaisesti vasta tiistaina ja nyt on jo perjantai. 

Tälle perjantaillekin olen jo ehtinyt saatella neidin bussiin, viedä pikkumiehen kouluun (päiväkotiin, mutta kun se koulu on helpompi kirjoittaa.. älkää nyt vetäkö herneitä kitusiin) ja sännätä itse neidin perässä koululle. Koululla oli open classa eli vanhemmat pääsivät seuraamaan mitä ne muksut siellä puuhaa. Minä tosin menin sinne hiukkasen myöhässä, kun pikkumiehen koulu aukeaa sen verran myöhään. Parhaillaan menossa oli kiinantunti ja siellä käytiin läpi asioita mistä suzhou on kuuluisa. Teelaadut, kanavat, sillat, puiset ikkunanluukut ja tietyt ruoat. Lapset tekivät sitten kotiinviemisiksi pussukat, joihin he saivat valita noita suzhoulaisia ruokia. 1 niistä oli punapaputahna"pullat", 1 sellaiset levypurkkaa muistuttavat liuskat, joissa on jotain lihanpaloja ja viimeinen meni minun kielitaitokynnyksen yli niin korkealta että ainoa mistä sain selvää oli "todella hyvää". Epäilemättä laugh Yllättävästi pysyin kiinni juonessa ja jopa lasten laukomista totuuksista (kiinaksi). Tokihan paljon jäi ymmärtämättäkin. Englannin tunti tällä kertaa pidettiin ulkona. Lapsilla on koulussa oma "kasvimaa", jossa heillä on kasvamassa papuja. Tunti käsittely kasvimaata yleensä, erilaisia siemeniä, kasviksia ja kukkia. Se mikä hieman pisti huvittamaan oli tosiasia, että kun täällä puhutaan auringonkukista, niiden kasvattamisesta ja niiden siemenistä niin niitä kasvatetaan siksi, koska siemenet on niin hyvänmaksuisia syödä.. Suomessa nuo herkut syötetään linnuille. (Tökerö aasinsilta muutaman viikon takaiseen keskusteluun mieheni kanssa.. Mietittiin miten edullisesti me suomessa voidaan syödä noita auringonkukan siemeniä ((juu, me syödään niitä jo)), kun ostetaan "linnuille" 10 kilon säkki ja napsitaan ne itsewink.) Sitten lapset sai tehtävän ja heidän piti etsiä ensin isille vihanneksia. Pihalle oli piilotettu perunoita, tuorekurkkuja, porkkanoita ja sipuleita. Minä sain kotiintuomisiksi (iskälle) siis sipulin. Seuraava tehtävä oli etsiä äideille kukkia ja niin löytyi pihalta myös kukanoksat jokaiselle äidille. 

Lopuksi leikittiin vielä hippasta. Lapset eivät olisi millään halunneet sanoa vanhemmille heihei, mutta tänään oli onneksi muutakin mitä odottaa kuin pelkkä "tylsä" (kaikkea muuta se kyllä äidin mielestä on) koulupäivä. On nimittäin ensimmäiset kaverisynttärit tähän satsiin. Synttärithän tulee aina rykelmissä eikä mitenkään tasaisesti. Meillä on muutto viikon päästä vkloppuna ja ennen sitä on 4 eri synttärit juhlittavana. Tämänpäiväisille synttäreille kokoonnutaan koulun pihalla koulun jälkeen ja bussi vie meidät johonkin leikkipaikalle. Paluukuljetuskin kuulosti olevan, joten pitää hakea pikkumies tänään aikoinaan koulusta, että ehditään toiselle koululle ja synttärijuhliin. En nimittäin osannut lukea sitä kutsua, että tietäisin missä tuo juhlapaikka on. wink

Tällä viikolla olen ehtinyt paljon muutakin. Tiistaita vietin huippuseurassa Ikeassa - Pudongin puolella ja oli sen verran hyvä reissu ja paikka, ettei lähempään ihan pikkukummassa tarvitse mennä. Tosin kesäkuussa pitäisi avautua Wuxin Ikea joka on vieläkin lähempänä..  Sain siis hankittua lakanoita homehtuneiden (!?!?) tilalle.
Keskiviikkona sitten oli Likoun eli Suzhoussa olevan huonekalukaupungin vuoro. Olen Taobaosta katsellut huonekaluja, mutta riskinsä siinäkin.. Likoussa oltiin seikkailumielellä ja oikeasti lopulta löydettiinkin sitten niitä edullisempia paikkoja eikä vain suomen tai kiinalaisittain törkyhintaisia huonekaluja. Mitä kauemmas kävelimme sitä edullisemmaksi hinnat muuttuivat. Ensin sellaisesta karvalankamatosta pyydettiin about 500 rmb, sit 450 rmb jne. Kunnes lopulta (taisi olla viimeinen halli ennen seuraavaa tienylitystä - en tiedä onko tuolla mitään "rajoja" -kuskin mielestä tosin alue loppui siihen) 230cm x 160 cm matto maksoi 300 rmb. Silloin ei voitu enää sanoa ei. Jokaisessa hallissa peräjälkeen on lähestulkoon samat tavarat myynnissä. Ensimmäiset hallit on aina tyhjiä asiakkaista ja 2 viimeisestä hallista asiakkaita jo löytyi useampia. Ensimmäisessä sänky maksoi jotain 5000 rmb ylöspäin. Kotiin kuljetus about 200 rmb.. Viimeisessä hallissa ihan tinkaamatta sänky oli jo 1900 rmb ja kotiin kuljetus 50 rmb. Vielä kun se sohva löytyisi..

Kysyinhän minä toki hintaa myös teetätykselle, mutta 18 000 rmb yhdestä ainoasta 2,5 ihmisen istuttavasta sohvasta on mun mielestä aivan törkeä hinta. Varsinkin, jos tietää meidän historian.. uudistusta pitää saada muutaman vuoden välein. En osaisi edes kuvitella ostavani jotain sellaista, joka pitää säilyttää loppuikä!?! Niin siltä pohjalta tavara ei saisi maksaa - ainakaan tälle nollatuloiselle kotiäidille - kovinkaan paljoa. Laadusta nyt ei enää voi puhua mitään. Vai miten se menee, jos suomessa Ikea on se halpis ja täällä se on äärimmäisen kallis huippulaatu.. cheeky Ja se on niin totta, Ikea ON kallis täällä.

Kävin muuten hakemassa teetätykselle jättämäni mekon. Ensituntuma oli, että ok, päälle menee, mutta on vähän iso. Otin sen jokatapauksessa mukaan, kun siinä kymmenen ihmisen tuijottaessa (sovituskoppina toimi kangaspakasta vedetty kankaanpalanen..) ei viitsinyt varsinkaan onnettoman peilin edessä kovin alkaa nostelemaan ja kiristelemään, että mistäkäs tää on huono.. Kotona sovitin vielä kerran ennen pesua ja nyt odottelen mekon kuivumista - josko se olis vaikka kutistunut.. No kotisovitus paljasti, että mekko on aika väljä. Ehkä hieman hassusti rintojen leikkaukset oli tehty niin ylös, että on fiilis kuin rintojen pitäisi olla heti leuan alla (eikä navan korkeudella.. no ei nyt sentään). Ompelujälki on kuitenkin loistava. Pallot on suorassa, ommeltu ajatuksen kanssa kaikki saumat ja mittakin on sopiva. Mielenkiinnolla odotan mekon kuivumista. Tällä kerralla jätinkin teetätykselle parit farkut. Kiinassa kun ollaan ja kaikkea kopioidaan niin pitää testava vielä onnistuuko kopiointi mitenkään. Kankaisiin (ohut farkkukangas) upposi 80 rmb (siitä tosin pitäisi saada vähintään 3 farkut ja 1 takki sekä ehkä vielä hamekin) ja 2 housujen ompeluun menee 135 rmb. Viikon päästä nähdään menikö hukkaan nuokin rahat. Jos lopputulos olisi hyvä tai jopa loistava niin tiedän mitä teetätän seuraavien vuosien tarpeeksi.. 

Mitähän sitä vielä? Ystävyys, ystävien löytäminen ja ihmiset yleensä. On ihana huomata, että niitä on. Kiitos teille! Aina kaikki ei toimi niinkuin haluaa, mutta aika kasvattaa ja opettaa itse kutakin. Osaa avata silmänsä ja sulkea suunsa, jos kaikki ei toimikaan. Tai osaa avata suunsa, jotta asiat toimisi. 

Iloista vapunalusaikaa! Minä alan tiskata astiat ja valmistautua synttärijuhliin. Ollaankin taas ainoat suomalaiset näissä juhlissa - ei se nyt ole mikään uusi, ainutkertainen, ensimmäinen eikä viimeinenkään kerta. Tänään juhlitaan korealaisen Emman 5v päivää!