Olen miettinyt viime päivinä usein, että miten eri tavoin asiat voikaan nähdä ja tehdä.

Suihkulähdettä pidetään yleensä koristeena, suomessa siellä saattaa joku käydä jopa uimassa. Kiinassa sitä vastoin suihkulähteissä usein ui kaloja, siellä pestään luutuja (siivoojat) ja sieltä otetaan vettä auton pesemiseksi. Parhailla paikoilla saattaa olla jono autoja, miehiä ja ämpäreitä kaikki sama targetti eli oman auton pesu. Ilmaista vettä nääs!

Rapaojat, anteeksi pitääkö sanoa sammakkolammet tai vaikkapa puiston "lampi".. keväällä niissä on reilusti vettä ja sieltähän saa näppärästi haettua iltapalaksi sammakon reidet, nuijapäät kasvatettavaksi tai vaikkapa vain pysähtyä pesulle. Kunhan olet muistanut laittaa jalkaasi sen verran väljälahkeiset housut, että lahkeet voi helposti nostaa nivusia myöten niin sinne vain jorpaakkoon ja pesulle! Eikä maksa paljon!

Vessahädän yllättäessä tienpäällä voit huoleti pysäyttää autosi ihan tasan siihen missä kulloinkin olet - moottoritiellä, vilkkaalla kadulla tai vaikkapa 100 metrin päässä yleisestä käymälästä. Ei mikään edellytä sinua menemästä siihen viereiseen vessaan vaan voit luvan kanssa (en tiedä kuka sen luvan myöntää.. lieneekö kiinalainen yhteiskunta) lorottaa puskaan/kukkapenkkiin/tienjakajaan.

Tai jos se vessahätä (lapselle) iskee jossain kaupassa, kadulla tai ihan missä vain. Kukaan ei vaadi sinua menemään 10 metrin päässä olevaan vessaan vaan voit pissattaa tai kakattaa lapsesi kaupan lattialle olipa vieressäsi sitten vaikka se Vui t ton in liike (aitoudestahan ei kukaan mene takuuseen). 

Jos jossain näet mielestäsi ihanan/kamalan/lihavan/laihan/kuumissaan tai kylmissään olevan lapsen tai no miksei aikuisenkin niin ehdottomasti menet kertomaan mielipiteesi asiasta hänelle. Mieluiten röhönaurun säestyksellä. Muista kuitenkin se kamera, että voit ottaa kuvan todistusaineistoksi kaikille sukulaisille ja ystäville näytettäväksi - jos saat ikuistettua eri rotua olevan ihmisen niin ehdottomasti paras!!

Naurusta tuli mieleen, että sivistyneet ihmisethän tunnistaa siitä, että he muistavat peittää suunsa aina kädellään nauraessaan suu auki tai puhuessaan puhelimeen - ettäs tiedätte! 

Jos toinen ei ymmärrä puhettasi edes äänen korottamisen jälkeen kirjoita asiasi paperille - kyllä se sitten varmasti ymmärtää. Tätä lukijan yleensä kannattaa kirjoittaa muille kansalaisuuksille se asia suomeksi, jotta tulee selkein sävel. Suomalaisille kirjoitus kannattaa tieten tehdä kiinalaisin merkein.

Kun jokin asia tapahtuu 5 minuutin päästä niin voit olettaa, että 40 % oikeasti tapahtuu lähelläkään sitä 5 minuuttia. Loput 60% tapahtuu aikaisintaan vartin päästä. 

Lasten leikkipaikalla olevat lelut ovat kaikkien omaisuutta (tämä on mun mielestä ihan aikuisten oikeasti hyvä asia). Jos lelu/pyörä/potkulauta lojuu käyttämättömänä leikkipaikalla sitä saa lainata, kunhan muistaa palauttaa sen ennen kotialähtöä. Nìinpä meitäkään ei harmita, jos omat hiekkalelut unohtui sisälle juuri tänään, koska aina jollakulla on niitä mukana. Ei tarvitse kyyristellä ja vartioida haukan lailla oman lapsensa tavaroita, kun ainakin toistaiseksi kaikki lelut ovat palautuneet itselle. Jos ei tänään niin viimeistään huomenna. Ai niin, mutta tuohan onkin kansainvälisten lasten leikkipaikka...