Kiinahan on aikamoisen iso maa, lähimmille ihmisille lähetin pari karttakuvaa ennen suomesta lähtöä, jotta tietävät missä me tulemme asumaan. Luin taas vaihteeksi iltalehteä ja siellähän oli uutisia kiinasta vaikka kuin. Täällä niistä en ole kuullut - ei kai sillä voi olla mitään tekemistä, etten kuuntele radiota, katso televisiota tai ymmärrä kiinaa.. ei. No mutta yleisesti todettakoon siis, että asumme lähellä Shanghaita, Jiangsun maakunnassa. Sitä en vielä tarkkaan tiedä onko tämä nyt sitten kaakkoiskiinaa vai mihin tämä luetaan. Uutisissa oli kiinassa sattuneesta kaasuräjähdyksestä, Nanjing paikka jossa se oli sattunut on tässä aika lähellä.

Meillä on kotona kaasuliesi ja lisäksi ostimme myös induktiolieden. Täällä kun tuntuu kaasulla toimivan lähes kaikki. Ja kammoisimmat tiedoksi! meillä on kaasuhälytin samalla tavalla kuin suomessa on palohälyttimet. =)

Ja nyt lopultakin kuvia.. Ensimmäisenä meidän leikkipuisto. Taustalla ei ole meidän talo, mutta samaa taloyhtiötä kuitenkin.

 

Sitten näkymä toisesta suunnasta eli leikkipuistosta meidän neippariin päin (neighbourhood center eli öö lähiön ostari??).

Sitten kuva kotikadusta, etelästä päin. Meidän asuintalo on vasemman puoleisista valkeista taloista se viimeinen. Oikealla näkyy neippari. Ja huom! otettu keskellä päivää, normaaliliikenteen aikaan. Ruuhka aikana tuonne kulmille ei viitsi työntyä ;)

Meidän neippari tuosta kadun varrelta kuvattuna. Taloyhtiön portin ulkopuolelta. Hyvin sattunut, kun ei edes autoja ohi aja..

Meidän lähijärven maisemaa.. Ja huvipuiston maailmanpyörä, jonne ei olla vielä ehditty. Järven nimen päivitä sitten kun sen muistan.

Meidän lähipuisto järveltäpäin. On sen verran iso puisto, että autojen äänet ei kuulu sinne.

Sitten kuva Suzhoun keskustan kymppikadun "ojalta" eli kanaalin yli menevällä sillalla seisomme.

Ja vielä viimeinen kuva vanhan kaupungin Taolaisen temppelin edustalta, kun syötiin jätskiä! 2 jätskiä ja cokis maksoi 10 rmb. Oli vaan sen verran lämmin, että jäätelö suli käsiin, vaikka kuin sitä yritti monissa miehin syödä.

 

Ja nyt on aika luovuttaa kone muiden käyttöön ja lähtä etsimään tämän päivän lounasta ja lurpakkia (margariinia).