Viikko ulkosuomalaisena on mennyt aika nopeasti. Toisaalta on ehtinyt tutustua vähän SIPin alueeseen (siis asuinalue tai kaupunginosa tai mikälie) ja toisaalta on ehtinyt alkaa kotiutumaan tänne asuntoon. Lämpöönkin vähitellen tottuu.

Pyykkiä on pestävä päivittäin - ei kovin taloudellista, mutta kun on pienet kuivaustilat ja pyykki toisina päivinä kuivaa aika huonosti (kun ei ole ainakaan vielä sitä rumpua) niin se on pakko. Yhtä vaatekertaa ei todellakaan tarvitse käyttää kahtena päivänä peräkkäin, jos jotain päivän aikana tekee. Lasten käytyä leikkipaikalla on molempien vaatteet ihan mustana, metroaseman rakennustyömaalta ilmeisesti lentää aika paljon pölyä. Toisaalta taas, kun käy käveleksimässä jossain, valuu hiki norona kaikilta. Lämpöä riittää!

Mitä arjessa on sitten eroja suomeen verrattuna? No ainakin syödessä se, että kotonakin tulee syötyä puikoilla. Taidot eivät ole vielä kovin huipussaan ja lapset ei osaa ollenkaan. Tai no pikkuneiti kovasti harjoittelee, tarvitsisi kyllä vielä helpperin tai kuminauhan toiseen päähän puikkoja. Kannattaa muuten teillä, ketkä olette tulossa käymään, alkaa hyvissä ajoin harjoitella puikoilla syömisen taitoa. Ravintoloissa on usein katseiden kohteena, jos on ainoa länkkäri paikalla. ;) Paineita... Kotona meillä kyllä on muutama haarukka, 3 veistä ja paaaljon lusikoita. Ravintoloissa ei ole kyllä edes kysytty apuvälineitä. Pikkukauhaan on muutaman kerran pitänyt turvautua ja kauhoa sillä riisinloput naamaan. 
Kotiolot eroaa myös siltä osin täällä, että pikkumies 1v, joka haluaa ehdottomasti itse syödä nakkelee aika paljon riisiä lattialle. Suomessa se olisi perunaa. Se kumpi on helpompi siivota lattialta jää sitten siivoojan mielipiteeksi. Riisi on tuoreena tahmeaa ja leviää/kiinnittyy lattiaan ja kuivuneena se on aika helppo pyyhkiä pois. 
Kuivaksi opettelu on myös aloitettu hieman eri tavalla kuin kotisuomessa olisi tehty. Nyt pikkuherra vain on ilman vaippaa ja pissii kun pissii. Olen hieman katsonut noita paikallisten reikähousuja, että kyllä ne varmaan on hankittava. Ei menisi ihan joka pissasta housut uusiin.

Koti itsessään on siis 22 kerroksisen talon 9 kerroksessa. Meidän taloyhtiössä (tai mitä nämä täällä ovat) on vissiin 6 taloa - huomaattehan miten tarkkaan minä tämän meidän ihan lähiympäristön tunnen.. Alueet on aidattu ja porteilla on vartijat. Asunnossamme on 2 makkaria, työhuone, olohuone &parveke, ruokailutila, keittiö& siivous/pyykkihuone ja käytävä koko asunnon läpi. Tietysti löytyy myös suihku& vessa sekä kylpyammeellinen vessa. Kun odotin betonibunkkeria ja sain tällaisen suomalaisittain hyväkuntoisen asunnon olen erittäin tyytyväinen. Lattiat ovat suurinpiirtein kirsikan väristä puuta, ovet puisia, suihkussa on lasinen suihkutila, amme on siisti, keittiön kaapit on kiiltovalkoiset ja tasot mustaa kiveä, keittiössä kiiltävä kivilaattalattia, ruokailutilan pöytä ja tuolit on ihan uudet, olohuoneessa nahkasohvat, pikkuneidillä 120cm leveä sänky jne Olen siis oikein tyytyväinen. Bonusta on tietysti se, että siivooja käy meillä tällä hetkellä 2krt/vko ja toiveissa olisi saada hänet meille 3 krt/vko. 

Tänään lähdettiin päivälenkille leikkipuiston kautta syömään. Tiesin reitin leikkipuistosta ravintolaan, mutta en reittiä leikkipuistoon. Kun Suzhoun kartalta katsoo korttelit ja muut ei matka näytä olevan pitkä, annappa vaan, kun lähdet matkaan auringonpaahteessa 3 nälkäisen ihmisen kanssa.. Kun lopulta totesimme, että nyt en kyllä tiedä mihin jatketaan ja kaivettiin kartta esille valittiin tietysti sitten se "väärä" reitti. No leikkipuisto Lappsetin tavaroin varustettuna löytyi ja ravintolakin pian sen jälkeen. Kotimatkalla taksissa katsottiin, että jos olisi valittu kartanlukuhetkellä toinen suunta olisi oltu ravintolan edessä parissa minuutissa.. Hah, olipahan ainakin ansaittu lounas!

Naamiksen kautta minulle esitetyt kysymykset tulee kyllä perille, mutta en niihin pääse vastaamaan. Älkää siis ottako vastaamattomuutta loukkauksena, yritän tänne muistaa kertoa asioista, joita minulta kysytään. =) 

Rämbylän kurssi on tällä hetkellä jotain 8,8 luokkaa eli jos ilmoitan jonkun maksavan rämbylöinä 20 on se euroina 20 jaettuna kymmenellä ja siihen pieni lapinlisä päälle. 20 rmb on siis reipas 2e..

Kuvia olen saanut tänne muutaman siirrettyä, mutta eipä niitä vielä taida teille näkyä. Armahtanette minua vielä muutaman päivän.. ;) Nyt hyvää yötä ja kauniita unia!!