Asioiden alkaessa vähitellen soljua eteenpäin omalla painollaan huomaa miten tavalliset "vanhat" asiat toistuvat. Maanantaina alkaa arki ja mies menee töihin - antaa siis oman vapauden taas minun ja lasten touhuille. Toisaalta taas, kun mies menee töihin lasten kiukuttelun ainoaksi kohteeksi jään minä. Ja kuten aina arki ja maanantai koittaa lapsille viimeistään lounasaikana ja se kiukuttelu voi alkaa. Eihän siihen mitään sen kummempaa syytä tarvita. Näin se oli suomessa ja näin se näkyy jatkuvan täälläkin. Tuttua ja turvallista! Maanantai pyhitetäänkin sitten kotipäiväksi toistaiseksi.

Viikonloppuun mahtui siis perinteitä (eli länkkäriruokaa) ja uusia tuulia eli uintireissu. Wuhuu! Kyselin naapurilta eilen, että onko mitä ohjelmassa - nähtäisiinkö.. Ja he olivat suunnitelleet uintireissua. Kyllä se vain meille passasi. Harmi vaan, että isät jäi kotiin. Toisaalta se oli helpotus, koska meidän pikkumies sattui nukkumaan päikkäreitä juuri siihen aikaan. Hyppäsimme tyttären kanssa uima-asuihin ja reppu selässä mentiin klubitalolle odottamaan "kyytiä". Naapurilla on onneksi ajokortti ja auto. Täällä kiinassahan ei millään suomalaisella tai edes eurooppalaisella kortilla ajella! Pitää hommata kiinalainen kortti, jos meinaa auton rattiin uskaltautua. Lapset takapenkeille ja äidit eteen. Uimapaikka osoittautui olevan aika lähellä meitä, järven toisella puolen. Siisti, vähän kiinalaisia ja isot altaat - tai no yksi valtava allas jaettuna pieniin lohkoihin aidoilla ja nauhoilla. Jos portilla jaksaa inttää tarpeeksi pääsee sisään 15RMB/hlö, mutta jos ei jaksa niin pitää maksaa 30RMB/hlö. Sinänsä ei kovin kallista, mutta ikärajoja ei ole eli jos henki pihisee niin maksettava on. Oli todella virkistävä ja viilentävä reissu. Allas oli sopivasti varjossa ja vesi oli sopivaa - on muuten vaikea arvioida, koska lämpöä oli se normaali +40. Ja ennenkaikkea pikkuneiti viihtyi, kun oli kaveri mukana! Kielimuurista viis.

Tänä aamuna käväisimme ulkona, kun oli vielä "viileää" eli aurinko ei ollut vielä tuolla ihan keskellä taivasta. Näkyy olevan meidän talon kala-altaalla lumpeet kukassaan. Iltapäivällä on muistettava ottaa kamera mukaan! Hassua muuten, kun suomessa aina tasaisesti ruskettuu sekä naama, kädet että jalat. (siis sen mitä meikäläinenkin valkonahka ruskettuu). Mutta täällä, pah! Yläkroppa on kyllä ruskea, mutta mitä alemmas vartaloa laskeutuu sitä valkeampi sitä on. Aurinko paistaa niin ylhäältä, että vaikka on kuin lyhyt hame/housut/mekko niin jalkoihin aurinko ei paista ellet istu. Meidän pikkumies on ainoa, jolla on kunnolla jaloissakin rusketusta - rattaiden tuoma "onni". Seuraava tavoitteeni onkin etsiä itselle jokin bikinien tapainen ranta-asu, (joka sopivasti kuitenkin peittäisi nuo taistelujäljet eli sektiohaavat) jonka voin ottaa kuukauden päästä mukaan rannalle. Ah! Synttäri-, hääpäivä- ja vaikka mikä loma(lahja) lähestyy ja Thaimaa ja Malesia kutsuu!

Nyt alan tehdä jotain tai vaikka olla tekemättä, lapset nukkuvat toivottavasti vielä hetken ja ayi luutuaa lattioita. Keittäiskö vaikka kahvit ja lukisi suomalaisia lehtiä (kiitos vain anopille!)..