Kuvia on blogiini muutamaan otteeseen pyydetty enemmän. Mielelläni niitä kyllä laittaisin, mutta meidän netti kiinassa on sen verran surkea, etten niitä kuvia esille saa. Asiaan on onneksi tulossa parannus, mutta ehdin käydä joulun suomessa ennenkuin blogin puolesta minä asiasta kovin hyödyn. Kapeana aasinsiltana pääsemmekin sitten siihen, että blogaukseen saattaa tulla nyt jonkin sortin pidempia taukoja. Olen menossa suomeen lasten kanssa joulun viettoon ja ystäviä tapaamaan 4 viikon ajaksi. Vähän luulen, että suomessa edetään höyryveturin tavoin paikasta toiseen.. Niin jos sinne nyt joskus päästään.

Toisaalta onkin hyvä tilaisuus katsoa suomea niin eri kantilta kuin ennen. =)
 
Edellisessä postauksessani mainitsin tuosta juhlapuvusta, jonka kävin nyt perjantaina noutamassa. Paikka löytyi yllättävän helposti uudelleen vaikka sitä vähän epäilin, kun en ihan tarkkaan painanut mieleeni monesko putiikki kadulta päin oli kyseessä. Onneksi olin viimeksi lähtiessäni suurinpiirtein painanut mieleeni monenneltako kujalta olin liikkeeseen astunut. Liikkeen löydettyäni minut ohjattiin istumaan ja viitottiin odottamaan muutama minuutti. Puku oli vielä räätälin kourissa. Siinä odotellessa seurasin kiinalaisen äidin ja tyttären keskustelua tyttären hääpuvusta. Nuoripari oli juuri löytänyt neitokaiselle hääpuvun ja hinnasta siinä tingattiin. 770rmb valkeasta "unelmasta" ei ollut äidin mieleen. En tosin ehtinyt kuulla asiaa loppuun, koska pukuni tuoda pöräytettiin skootterilla paikalle. Tyydyin lopulta vain katsomaan pukua päällisin puolin, koska sovituskopissa oli tällä hetkellä toinen morsian. Koko näytti sopivalta ja mekko muutenkin oikealta, joten pussi kouraan ja jätetään jännitys säilymään kotiin asti. Kotona pitikin ensimmäisenä kiskoa puku ylle ja katsoa peilistä miltä se oikeasti näytti ja onko koko oikea. Kyllä vain, päälle sujahti ja vetskari meni kiinni. Kiitos!
 
Muutoin päivä menikin jännittäessä ja kuulostellessa suomesta, että pääsevätkö vieraamme matkaan. Ennen nukkumaanmenoa jäimme tietoon, että matka on alkanut ja Finnairin suora lento on reititetty uusiksi euroopan kautta. Tästä saan lähettää miljoonia kiitoksia entiselle työkaverilleni ja nykyiselle ystävälleni Ouluun! Vieraiden oli määrä olla Shanghaissa 10 tuntia alkuperäistä suunnitelmaa myöhemmin, mutta kuitenkin päästä tänne. Jes! Toivottavasti nyt kaikki menee hyvin. Lauantai aamuna - kun viikonlopun ohjelma oli muutenkin uusittu muutaman kerran edellisten 3 päivän aikana tuli loppuhuipennus. Pikkusankari heräsi yli 39 asteen kuumeessa. Siinäpä sitten viestiteltiin sihteerille autojen vuokrista, hotellin peruutuksesta ja rullattiin ohjelmaa muutenkin uusiksi. Netistä lukaisin samalla eurooppaa riepottelevasta talvimyrskystä ja lentojen peruuntumisesta. Lopulta löysin myös tiedon Shanghain lennon olevan matkalla aikataulunmukaisesti. 
 
Lauantai päivä aloitettiin lääkärireissulla ja minun päivä menikin sohvalla istuen pikkumies sylissä nukkuen. Pikkuneiti ja iskä lähtivät iltapäivällä Shanghaihin vieraita vastaan ja minä seurasin netistä lentokoneiden liikkeitä kiinan taivaalla. Lopulta sain puhelun (ja näin netistä) että kone on laskeutunut. Jonkin ajan kuluttua sain puhelun, että vieraat on löytyneet, mutta matkatavarat on jääneet jonnekin matkalle. Voih, meidän ruisleipä ja korvapuustit - toivottavasti eivät ole kelvanneet kenellekään!
 
Siinäpä onkin ollut vastustusta kerrakseen. Sunnuntai-iltana lopulta noin klo 22.30 sain puhelun, mies puhui vain kiinaa, mutta onneksi hyvin selkeää sellaista. Laukut olivat saapuneet, mutta perille ei ihan osanneet ja sen verran ymmärsin, että mies oli matkalaukkujen kanssa portillamme. Kipinkapin kengät jalkaan ja vastaan! Nyt olenkin saanut syödä korvapuustin - heti tuliaiset avattuamme tietysti ja maistaa pienen palan ruisleipää. On se vaan hyvää! 4 kk ilman ruisleipää ja niin sitä vain huomaa miten hyvää se onkaan. Pitää lisätä omaan "Tuo suomesta" listaan ruisleipä ja meetwursti heti lasten hammastahnan ja panadolin perään. ;)
 
Nyt jäämmekin odottamaan uutisia suomesta. Joko lakko loppuu ja pääsemmekö suomeen varattujen lentojen mukaisesti vai pitäisikö meidänkin alkaa kiertämään euroopan kautta suomea kohti.. Samalla ihmettelen itsekseni, että missä onkaan ne suomalaisen lentoyhtiön tukijat, kun toiselle osapuolelle tuntuu liittoutujia löytyvän.. elämä on
 
Nyt alan aikatauluttamaan tämän viikon menot, jotta ehtii kaiken tarvittavan ja aiotun saada tehtyä ennen suomeen tuloa. Mukavaa joulunodotusta kaikille jo tässä vaiheessa! Niin ja huomista suomen itsenäisyyspäivää!