Nyt on otettu vähän takaisin hieronnoissa, kun suomessa ei tullut käytyä kertaakaan muokattavana. Ensiksi piipahdettiin sisareni kanssa Dragon Flyssa pää- ja hartiahieronnassa. Olenko siitä paikasta muistanut kertoa yhtään mitään? Monille Suzhoussa asuville paikka taitaakin olla aika tuttu, minä siellä olen käynyt vasta 2 kertaa. Tuota paikkaa monet ovat suositelleet, eikä suotta. Vastaanotto jo itsessään on ajatuksen kanssa tehty, niin ja siellä puhutaan englantia! Ensimmäisen kerran sinne mennessäni hieman hämmästyin, kun meitä lähdettiin saattamaan vastaanottotiskin takaa, kivistä polkua pitkin hämärtyviin tiloihin. Tuikkuja paloi siellä täällä ja meitä ohjattiin polulla eteenpäin. Portaita alas ja koko ajan pimeämpään ympäristöön. Ensimmäisellä kerralla vaihdettiin omat kengät sandaaleihin (niinkuin kaikissa muissakin hierontapaikoissa, joissa olen käynyt) ja toisella kerralla yllättäen jatkettiin omilla kengillä. Portaat alas päästyämme meidät ohjattiin vielä hämärämpään huoneeseen, jossa vesi solisi ja kivinen polku jatkui. Toisella kerralla osasin jo tuota odottaa ja silmätkin tiesi mitä oli tulossa. Ensimmäisellä kerralla kun tuntui, että yritin vain tiiviisti tapittaa edellä kävelevän miehen selkää ja pysyä polulla, etten molskahda veteen. 

Pää- ja hartiahierontaa varten asettaudutaan lökötuoliin ja nostetaan jalat rahin päälle, hieroja peittelee sinut varpaista kaulaan asti viltillä ja antaa vielä mahan päälle kuuman kaurapussin, jotta kädet pysyy lämpimänä. Hieroja menee taaksesi ja vääntää tuolin lähes makuu asentoon. Sen jälkeen voit rauhassa rentoutua. Tunnissa ehtii hieroa hartiat, pään ja kädet sekä painella akupisteitä läpi. Niin ja ehtii siinä hyvin unikin tulla.. ;)
 
Sunnuntaina kävin mieheni kanssa kahden tuossa meidän neipparin hierontapaikassa. Kerrankin viikonloppuna päästiin kahdestaan, kun oli lapsenlikka paikalla. Perinteinen niska-hartia-selkä öljyhieronta - ei ollenkaan paha sekään. Puitteet tosin on tyystin erilaiset. Muistatko edellisten kertojen vaaleanpunaisen ja vihreän huoneen? Tällä kerralla päästiin vähän itämaisempaan tyyliin sisustettuun huoneeseen ja väritys oli tumman punaista ja keltakultaa. Huoneen perällä oli lisäksi vielä kylpyammeet - en kyllä yhtään osaa arvella, että mitä niissä saa.. Tällä kerralla minulle sattunut hieroja tuntui miettivän vähän väliä, että mitä ja miten seuraavaksi, mutta lopputulos oli kuitenkin oikein mukava. En kyllä tiedä olisiko kyseessä peräti sama hieroja kuin aiemmin, koska hän kysyi minulta välillä haluanko "raspihieronnan". Ensimmäisen käynnin jälkeen nimittäin pyysin, jättää raspi osuuden pois. Kyseessä on siis sellainen pieni muovinen läpyskä - tulee mieleen jääskraba - jolla hierotaan (kuoritaan) selkä. Sen ainokaisen raspihieronnan jälkeen selkäni näytti piestyltä pari päivää - ei onneksi kylläkään tuntunut ihan siltä. Ja silloin eka kerralla sitä ei edes kysytty - se kuului asiaan.
 
Kiinan opinnot jatkuu ja lauantain ryhmätunnilla (jolla oli kaksin mieheni kanssa) sivuttiin kiinalaisia kuuluisuuksia. Yao Ming oli hyvin kuuluisa ja opettaja oli ihan ihmeissään ja aika pettynyt, kun me ei tiedetty yhtään, että mikä tai kuka tuo on. Opettaja yritti kertoa meille muistakin urheilijoista, mutta kun emme urheilua seuraa niin mistäpä sitä voi mitään kiinalaisia tietää?! Tunnin jälkeen tosin huomasin - lukiessani joululahjaksi saamaani kiinakirjaa - että siinä kirjassa oli tuon Yao Mingin kuvakin. Tiedoksi siis heille, jotka eivät Yao Mingiä heti tunnistaneet, niin kyseessä on kiinalainen koripalloilija, joka ainakin joskus on pelannut Houston Rockets joukkueessa jenkeissä. Ehkä vieläkin..
 
Nälkä, mikä ihana tekosyy - taisi (ja mainostaako edelleenkin) joku suomalainen pikaruokapaikka mainostaa aikanaan.. Muistelen kuulleeni usein televisiossa tuon mainoksen. Niin, täällä kun on vara viettää aikaa ravintolassa niin nyt on sitten muutamia hyviä ravintoloita taas koluttu ja esitelty. Casan meksikolaista ruokaa on ehditty syödä jo pariin otteeseen ja sunnuntaina päästiin lopulta myös Tsai's kitcheniin syömään mandariinikalaa ja katkarapuja. Ensimmäinen yritys tehtiin puolen päivän aikaan ja se epäonnistui, kun ravintola olikin kiinni. Toisella yrityksellä siinä seitsemän korvilla ravintola oli auki ja ruokaa odotellessa huomasimme järven valoshownkin alkavan. Valoshowta käytiin tosin katsomassa jo lauantaina. Missään siitä ei ollut mitään mainintaa, joten päätimme käydä kokeilemassa onnea ja suuntasimme järvelle kylmänä lauantaisena iltana. Kävelimme suoraan Zapatakseen, koska ulkona meinasi jäätyä pystyyn. Tyydyimme kurkkimaan valo-tulishowta sisätiloista ja napostelemaan ravintolan antimia ulkona kärvistelyn sijaan. Shown musiikki jäi lauantaina väliin, mutta sunnuntaina ehdimme ulos jo viimeiselle biisille. ;) 
 
Alkavan viikon ohjelma on paikkoja täynnä. Järjestystä ei tosin olla lyöty vielä lukkoon, kun lapset on pitäneet huolta siitä, ettei syvällisiä ehdi keskustella. Illan ravintola reissulla pikkumies hurmasi tarjoilijat ja hävisi välillä kokonaan meidän näköpiiristä - keittiössäkö lienee käynyt tarjoilijoiden kanssa?? Kysyttiin kyllä pikkumieheltä pois lähtiessä, että jäisikö se sinne.. Vielä kuitenkin äidin syli tuntui kelpaavan. 
 
Kerrottakoon sen verran, että tällä viikolla pitäisi ehtiä keskustaan käveleksimään, pagodaan kiipeilemään, silkkitehtaalle, kanavaristeilylle ja tiger hillille (tämä onneksi varattu ja lukkoonlyöty jo), neippareihin, auchaniin (tai siis sinne kenkäkauppoihin), hoplopiin, kiinan tunnille, hierontaan ja perjantain suunnataankin jo shanghaihin. Ikeasta mattoja, shanghain nähtävyyksiä, ehkä meriakvaariota, ehdottomasti bundia illalla ja vielä siskon saatto kentälle. Niin ja tietysti miehelleni sattuu työmatka juuri ensi viikolle. Mutta onneksi meillä on ayi! 
 
Kuulumisiin!