Tiistaina oli kyllä aivan uskomattoman kylmä - minulla.. ei niinkään ulkona. Aamulla kävelimme pikkumiehen kanssa kyläilemään kavereille ja puettiin kyllä lämpimästi päälle ja varattiin villasukat mukaan. Se vaatekerta mitä meillä oli ei valitettavasti alkuunkaan riittänyt kyläpaikassa. Lämmitys oli aivan olematon ja sopivasti ayin ollessa siellä siivoamassa hän tuuletteli huoneita ikkunat ja ovet selällään. Siinä ei paljon kahvit ja teet auttaneet, kun asteita oli nipin napin 15. Tarmokkaana kuitenkin ilman takkia oltiin. ;)

 

Kotia palatessa käväisimme hakemassa tuoretorilta hedelmiä ja kotiin päästessä olikin jo niin joka paikka jäässä, että olisi mieli tehnyt mennä kylpyyn. Aikaa ei kuitenkaan ollut. Pikkusankari aloitti päikkärinsä ja minä lähdin heti ayin tultua opiskelemaan kiinaa. Hiukkasen olin ehtinyt sisällä lämmetä - meillähän on kuitenkin 20-22 sisällä, kylmiä lattioita huomioimatta. Yksi lisäpaita väliin ja räpikkäät reppuun (niitä tarvii tunnin aikana, kun hanskojen kanssa ei voi kirjoittaa..), sitten skootterilla pari kilsaa kylmässä viimassa (vaikkakin auringon paisteessa) koululle. 1,5 tuntia istuskelua kylmässä luokassa ja taas skootterin selkään. Palatessa piipahtaessani lihaostoksilla Horizonin kaupassa alkoi siellä olla jo jalkaterät sen verran jäässä, ettei varpaita enää tuntunut. Kaasu pohjassa kotiin ja skootteri varastoon. Kävely oli jo aika hankalaa varastosta sisälle, kun tunnottomuus raja meni puolivälissä jalkaterää.. 
 
Tiistai illalla jalat oli edelleen kylmät - pari kerrosta  lämmittäviä rasvoja ja kuuma (niin kuuma kuin mahdollista) kylpykään eivät ole auttaneet. Villasukat saa olla jalassa jatkuvasti. Tarkoittaneekohan tämä sitä, että parin päivän sisällä olen sairas..? Kirjaimellisesti vilustunut! Miten antaisinkaan tällä hetkellä melkein mitä tahansa siitä, että saisin upottaa varpaat polttavan kuumaan hiekkaan.
 
Pikkuneiti aloitti koulutaipaleensa jälleen. Innosta puhkuen, kun kavereita ei ole pariin viikkoon nähnyt! Maanantaiksi hän askarteli 2 parhaimmalle ystävälleen ystävänpäiväkortit ja oli todella pahoillaan, kun toinen ystävistä ei ollutkaan vielä palannut lomalta. Koulubussin reittejä oli jotenkin järjestelty uusiksi ja nyt onkin parina aamuna bussi ollut aivan aikanaan ja vähän ennemminkin jo odottamassa lapsia kyytiin. Ennen bussi saattoi tulla jopa 10 minuuttia myöhässä siitä ajasta, jolloin sen olisi jo pitänyt lähteä.
 
Tiistaina vahvistui myös pikkuneidin ensimmäisen harrastuksen aloitus - balettiryhmään mahtuu vielä! Saatuaan suomesta jonkin sortin baletti asun synttärilahjaksi ei hän ole muusta jaksanut puhuakaan kuin baletista. Viikon päästä alkaa 16 kerran harrastus ja nähdään onko se yhtä kivaa kuin kuvitelmissa. Harrastus järjestetään koululla ja se on kerran viikossa koulupäivän päätteeksi. Vanhemmat tosin eivät pääse seuraamaan tuntia, mutta käsitykseni mukaan lapset järjestävät esityksen lukukauden päätteeksi. Viimeistään ensi viikolla äidillä onkin ohjelmassa tutun ja balettitossujen osto. 
 
Yöt meillä ei ole rauhoittuneet vieläkään. Ei liene ihme noiden 6 uuden läpi puskevan hampaan kanssa.. Pikkumies onkin siis öisin yksi kitinäläjä. Tissiä niinkään ei ole vailla, mutta ilmeisen kipeä hän on. Minkään lääkkeen vaikutus ei näytä kestävän aamuun saakka ja keskiviikon vastainen yö alkoi levottomana jo ennen puolta yötä. Kuka kävelee kaduilla mustien pussien kanssa? Minä, eikä kyseessä ole kauppakassit vaan ihan silmien alta löytyvät "luonnontuotteet".
 
Nyt lienee lopetettava ja alettava kyselemään uudelleen Casa Zoe ravintolasta buffetista vastaavaa langan päähän.. Eilen hän ei ollut töissä ja tänään pitäisi hänen ottaa yhteyttä minuun, mutta eipä ole kuulunut/näkynyt. Lauantaille on nimittäin järjesteillä suomalaisten päivällinen ja osanottajien määrä vaikuttaa erittäin lupaavalta! Buffetti toiminee hiukkasen paremmin kuin 50 yhtäaikaisen tilauksen vastaanottaminen ja valmistaminen..