On se kumma, että kun meidän perhe sairastaa vatsatautia niin se on pahin aina minulla. Pikkuneidin osuus ilmeisesti meni yhden yön kuumeella ja mahakivun valituksella. Minun vatsatautini ensimmäiset merkit alkoi ilmaantua sunnuntaita vasten yöllä. Sunnuntaina nousi kuume ja maanantaina tutisin 39 asteen horkassa. Tiistaina kävin lääkärissä - en jäänyt odottamaan sitä, että olen niin huonossa kunnossa kuin viime syksynä. Eikähän siinä, mieheni alkoi sairastaa tiistaina, kuumeili pari päivää ja perjantaina alkoi olla jo lähes terve. Pikkumiehellä oireita ei näy. Nyt ollaan menossa lauantai-illassa, lääkkeet on syöty ja pahin on minulla ohi, mutta vielä mennään niin vetelällä mahalla, että reikävessat kierrän kaukaa. Voinen tässä sanoa, että nimimerkillä vesiripuli ja reikälattiavessa ei ole kovin täydellinen yhdistelmä! Kuivin jaloin olen selvinnyt, mutta kylläpä ensimmäisen kerran (pakon edessä- ei kai sinne vapaaehtoisesti mene!?) sinne kyykistyessä mietin, että miten asian voi hoitaa.. Peukut pystyyn ja sormet ristiin ;)

 
Jalkahoitoja on kokeiltu nyt koko aikuisväen voimin. Äitini kanssa ehdimme omalla kerralla opettaa hierojapojille suomeakin muutaman sanan. Hauskaa oli niin meillä kuin pojillakin. Jalkahierontaan kuului myös niskahartiaselkähieronta istualtaan ja siinä poikien väännellessä ja käännellessä meitä vaikka mille solmulle ja venyttäessä käsiä ja selkää meinasi nauratta ja toisaalta pullistua silmät päästä. Mieheni ja isäni käydessä paikan päällä oli lopputulos todellinen yllätys. Jos jalkahoidossa ei ole käyty koko eliniän aikana niin kyllä siitä pikkasen kuivunutta ihoa irtoaa ;)
 
Miten tilataan kuvakirja? Suomessa vaikkapa netistä, mutta kiinassa.. Lataa kuvat muistikortille ja etsi lähin valokuva"paja", valitse haluamasi malli ja pyydä apua - kiinan kielinen windows ei ole ihan helpoimmasta päästä, jos ohjelma on sinulle ennalta vieras. Sitten menee hankalaksi. Valitsemaasi mallia ei voi saada sille kuvamäärälle, jotka sinulla on mukana. Etsitään toinen - ei löydy. Etsitään kirja, johon saa vähimmän mahdollisen määrän kuvia - vieläkin liian paljon kuvia. Netissä ratkaisisin ongelman siten, että poistan ylimääräiset kuvapaikat ja muokkaan kirjaa itse. Kuvakaupassa yritän selittää samaa asiaa kiinaksi myyjille. Ting bu dong! Myyjät keksivät ratkaisun! Haa - tietokoneella on muiden ihmisten ottamia kuvia laitetaan niitä. No ei muuten laiteta. Lopputulos on se, että otan muistikorttini ja pyydän poistamaan omat kuvani kaupan tietokoneelta - en halua, että minunkin kuviani tarjoillaa seuraaville vastaavassa tilanteessa oleville. Että näin! Jos kyseessä olisi ollut oma kotialbumi eikä lahja niin olisihan sinne voinut jonkun kiinalaisen kotialbumista muutaman kuvan lisätä, onhan meidän perhekin aika varmasti ikuistettuna useampaan vastaavaan ;)