Suzhoussa on sadekausi kesäkuussa. En jotenkin ole yhtään ajatellut asuvani niillä leveys- ja korkeuspiireillä, jossa on sadekausi - vai onko se edes? Näin minulle kuitenkin kerrottiin kuluneella viikolla. Miten täällä päin maapalloa suojaudutaan sateelta? Perinteisesti sateenvarjoin ja sadetakein tietysti. Mutta on niitä poikkeuksiakin, mieleenpainuvimmat viritelmät ovat olleet ihan ykkösenä muovipussi päässä! Kyllä, siis päähän laitettu läpinäkyvä punainen muovipussi, joka oli solmittu mopoilijan kaulaan. Hienompi versio tuosta oli sitoa pussi pelkästään hiuksen peitoksi, ihan kuin uimalakki. Styroksimuovit ja pahvilaatikot ajavat myös hyvin tarkoitusta. Samoin kuin kenkiä voi suojata sisäkäyttöön (ainakin mun mielestä) tarkoitetuilla sinisillä muovisuojilla - suojat vaan kenkien päälle eikä haittaa rapakot ja roiskeet!

 
Pikku mies on todellakin tajunnut pottailun idean - aivan loistava juttu. Pari päivää menty ilman vaippaa kotona (päikkäri ja yövaipat tietysti on edelleen). Vahingoilta ei aivan täysin ole kyllä vältytty, koska sankari ei tahdo muistaa heittää housuja pois potalle mennessään. Ihmettelinpä yksikin kerta, että missä se pissa nyt on, kun housut on märät - potasta se löytyi! Jospa tämä tästä ja kesän jälkeen mies on kuiva. Ei enää ikinä vaipparallia meille.
 
Viikolla ehdin käymään Suzhoussa Frank's Placella. Moni sitä kehuu, jos ei muuten niin ainakin käymisen arvoiseksi paikaksi. Olihan se sitä. Kalusteista en niinkään tiedä (kyseessä on siis varsinaisesti kalustekauppa 3 kerroksessa höystettynä kaikenmoisella tilpehöörillä), mutta kivoja korurasioita sieltä löytyi. Ja terrakotta sotilaita. 
 
Lauantaina suuntasimme Shanghaihin ja kävimme ensivilkaisulla Ranskalaisella toimilupa-alueella. Oli aikas kivat korttelit ja tosi mukava kirjakauppakahvila löydettiin. Paikan vastapäätä tien toisella puolella oli sitten sopivasti tanssiasukauppa ja pikkuneiti sai itselleen uuden balettimekon.. Tarkoittaneeko tuo sitä, että harrastus jatkuu syksyllä. Keskiviikkona käydessäni valokuvaamassa neitiä viimeisellä balettikerralla ei kyllä innostus ollut kovin korkealla. Kyselinkin varovaisesti, että oletko aina yhtä innokas ja vastaus oli, että olen. ;)
 
Välillä on taas näitä hetkiä, kun tuntuu, että tätä ei oikeasti voisi suomessa tapahtua. Viikolla ihmettelin yksi päivä, kun meidän oven edessä oli vesilammikko - ayi selvensi, että se oli tullut vesipullosta. Kuittasin asian vain ajattelemalla, että tyhjä vesipullo on ilmeisesti ollut märkä. No koitti se aamu, kun tuo täysi vesipullo piti nostaa automaattiin. Siinä vaiheessa (kun oli jo myöhäistä - mites muutenkaan), kun tipautin pullon automaattiin aloin ihmetellä outoa ääntä. Lattiakin näytti märältä. Pullossa oli reikä! Eipä siinä auttanut kuin tyhjentää koko 20 litraa hanan (hitaasti) kautta viemäriin. Ai miksikö ei juotu? No luultavasti pullo oli vain kolahtanut johonkin, mutta entä jos se reikä olikin tullut tarkoituksella ja pulloon oli vaikka laitettu jotain? ;) Steriili se ei missään nimessä enää ollut. Sitten operaatio pullon vaihto - siinä kun meni varapullollinen vettä ja kaapit oli tyhjät niin pakko oli viedä pullot klubitalolle. Mieheni asian hoiti ja hetken perästä tuli vartija pullon kanssa. Hän oli kuitenkin vailla vaihtopulloa. Vaikka kuin tulkutimme, että pulloja pitää olla 2 ja vaihtopullot on jo viety niin ei mene jakeluun. Vartija työnsi rahan takaisin minulle, nakkasi pullon olalle ja lähti pois. Mieheni kertoi alaovella olleen melkoisen sanasodan 2 vartijan välillä eli sen joka tiesi meidän tuoneen pullot ja tämän toisen. Puhelu kiinaa puhuvalle kaverille ja lopulta meille saatiin vettä. Toinen pullo tuli tosin vasta pari tuntia myöhemmin - tällä kertaa ilman vastaväitteitä.
 
Alkujutun kirjoittelin Shanghaissa vklopun aikana, mutta en ikinä saanut laitettua sitä nettiin. Nyt ollaan jo tiistaissa menossa, vieraat ovat saapuneet ja minä sairastan! Ei ole ollut siis voimia edes avata tietokonetta. Tänään oli kuumeeton päivä, mutta mikään ei edelleenkään pysy sisällä. Tulee kuin vettä vaan.. ;)
 
Ehdimme me silti sunnuntaina käydä Shanghai wild animal parkissa katsomassa pandoja. Oli kyllä ihan ok paikka ja näytti olevan eläimillä suhteellisen hyvät oltavat. Muutoin tosin kaikkia karttaan piirrettyjä eläimiä ei löydetty ja häkki, jossa luki oranki sisälsi simpanssin jne..
Maanantaina jaoimme porukan kahtia ja naisväki pikkumiehen hienolla opastuksella suuntasi Oriental Pearliin katselemaan maisemia. Kiina sää tosin rajoitti jälleen kerran näköaloja. Kaikista henkeäsalpaavin esitys oli kuitenkin ikkunanpuitteiden pesijöiden rimpuilu keskipallon ikkunoiden takana. Ensin "perinteisesti" laskeutui narut ja puolen tunnin päästä sieltä laskeutui parvi miehiä laudoilla istumassa. Tuolla korkeudella (pikkasen vajaa 300 m) oltiin keskipallon "alapuolella" eli miehet saivat tosissaan heijata itseään, jotta pääsivät lähelläkään ikkunaa. Siinä ne rimpuilivat betonipylväissä ja hinasivat itsensä ikkunoiden reunalle n. 30 levyiselle ulokkeelle. Kun takapuoli kosketti uloketta niin köydet irti ja laudat läjään.. Siinä ne sitten hinautuivat muutaman metrin, jotta pääsivät kiipeämään tuon kerroksen katon kautta tv-tornin sisäpuolelle. Valokuvia ON! Mutta en ole vielä saanut niitä purettua edes kamerasta. Suonette anteeksi huonon oloni - ei ole itse aiheutettua ;)