Viimeiset päivät kiinassa ennen suomilomaa tuntuivat aika pitkiltä. Ei mitenkään tylsiltä tai tarpeettomilta, koska touhua riittää, mutta väsymys tuntuu painavan päälle. Lapset tappelee keskenään enemmän kuin tarpeeksi, asiat joiden piti valmistua ennen lähtöä venyvät ja vanuvat (kuten jo ennalta arvata saattoikin) ja pyykinpesukin jäi viime tippaan. Laukut onneksi on jo pakattuna lähestulkoon ääriään myöten ja päätin jättää kolmannen laukun kiinaan ja sulloa kaikki tarvittavat 2 laukkuun. Kukahan niitä siellä suomessa taas kantaa..?

 
Viime viikolla koneet oli hiukkasen (eikä ihan hiukkasenkaan kun on 6-7 tunnista kyse) myöhästelleet, mutta tämän päivän tietojen mukaan nyt on taas lennot ajallaan. Odottelen tässä tosin, että minkäs taudin meidän pikkumies ehtii itselleen kehitellä - se tuntuu olevan sääntö, että hän sairastaa aina lentojen aikana. 
 
Takaisin kiinaan palatessa täällä on asuttu jo vuosi, huikeaa miten aika menee nopeasti! Mitä plussia ja miinuksia tästä ajasta löytyy?
 
Plussat: uusia ystäviä ja tuttavia Paljon, silmät avautuvat eri tavalla asuessa täällä melkein toisella puolen maapalloa, elämä etenee omalla painollaan vaikka kaikki ei aina olekaan niin justiinsa, olen oppinut puhumaan hiukkasen kiinaa, englannin puhetaito on kohentunut rutkasti, kesä on pitkä ja lämmin (kuumakin tosin), maailmaa näkee eri tavalla kuin suomesta käsin olisi ikinä vara nähdä, itsestä ja perheestä löytyy uusia taitoja, puolia ja vahvuutta..
 
Miinukset: talvi on kolea, suomen ystävät ja sukulaiset on kaukana, koira on suomessa, oma talo on suomessa, liikenteessä ei tunnu olevan sääntöjä, mikään ei tapahdu heti ja kieli- ja kulttuurimuuri on toisinaan liian korkea.
 
No nyt kuitenkin vaatteet niskaan ja kohti lentokenttää. Suomi here we come!