Tuo pikkuinen äännähdys lipsahtaa suustani liian usein. Pikkuherra on ottanut äidistä mallia ja "o-ou" kuuluu milloin mistäkin päin. Usein jokin asia on hassusti, jotakin putosi (tai useammin pudotettiin), pikkumies pyllähti tai jotain. Jos vessan ovet unohtuu auki kuuluu seuraavaksi "o-ou" vessasta, kun jotain "tipahti" pönttöön tai -viimeisin villitys- pikkuherra on kiivennyt ammeeseen. Ammeeseen onkin niin helppo nyt päästä, kun potta on niin sopivan korkuinen ja sopivasti vielä sijoitettu ammeen viereen.

Muita sanoja mitä pikkumieheltä löytyy (äiti oli tietysti jossain vaiheessa, mutta nyt äiti on koko ajan vieressä niin sitä ei tarvitse sanoa) on uusimpana "koi" eli koira tai kissa. Taloyhtiössämme asustaa muutama kissa - siis pihalla. Niitä (en halua kovasti tuoda julki miten paljon kissoista yleensä pidän..) osa asukkaista innolla ruokkii ja sitten niitä kissoja hiippailee tuolla puskien seassa. Pikkuneiti ilmaisi tänään ensimmäistä kertaa varsinaista kiinnostusta niitä kissoja kohtaan, kun muut lapset olivat katkarapulautasen kanssa kissoja syöttämässä. Tähän asti neiti on vain kirkuen juossut karkuun heti, kun jossain kissa vilahtaa. Ja sitten takaisin pikkumieheen.. Hei hei ja hyvää yötä tulee suusta jotenkin, tarkoituksen tiedän ääntämistä en. Ei- tulee pelkkänä pään pyörityksenä ja kyllästä ei ole mitään tietoa. Ikää on nyt 13 kk. Sitä yritänkin täällä opetella sanomaan - siis 13 kk eikä 1v1kk niinkuin suomessa olen tottunut käyttämään. Kaikki muut kansojen edustajat tuntuvat käyttävän ikää kuukausina ainakin 24kk asti. Joku mummeli tänään yritti minulle kovasti ilmeisesti opettaa kiinaksi miten tuo sanotaan, mutta "ting bu dong" - kuulee mutta ei ymmärrä.

Pikkuneiti käväisi tänään vähän karvoja katkomassa eli parturissa. Michel leikkasi neitokaisen hiukset äidin ohjeiden mukaan n. 20 minuutin aikana. Michel puhui aika hyvää englantia ja veloitti kokonaista 20 rmb leikkauksesta. Antoi jopa käyntikorttinsa, mutta myönnettäköön, että otin sen oikeastaan taksikortiksi itselleni. Parturi sijaitsee siis tuossa meidän klubitalossa, joten se käy kotiosoitteesta taksissa.

Tänään taksi ajoi meidät kotiin Auchanin ostoskeskuksesta sen kummemmin kyselemättä. Oli joko kuski joka ymmärsi sönkötystäni tai sitten olen oppinut hieman sinnepäin lausumista. Tänään Auchanin kassajonossa, samalla kun toisella kädellä kannattelin pikkumiestä (joka nousee kärryissä seisomaan kuin vieteriukko) ja toisella kädellä puskin oikealle vääntäviä kärryjä ohi kiinalaisnaisen, joka vain seisoa törötti juuri ja juuri kärrynlevyisellä käytävällä "ihan muuten vaan". Kuuntelin toisella korvalla pikkuneidin kitinää, kun ei enää jaksa kävellä ja väsyttää... Niin niin sain loistoajatuksen vilkaista montako näitä kassoja tässä kaupassa oikein on - 110. Voitteko kuvitella!?!? Toki niistä kassoista yleensä on auki vain joka kolmas tai neljäs, mutta silti. Aina on hieman jonoa. Siinä kun jättää kassin säilytykseen sisäänmenoportille (on muuten pakollista, jos on yhtään ylimääräisiä nyssäköitä mukana) ja menee maksamaan siihen viimeiseen kassaan niin saa muutaman askeleen astella takaisin kassia noutamaan. Se on pojat Zeppelin melkoinen kärpäsenkakka siinä ostarissa.

Se miksi tänään lopulta lähdin lasten kans Auchaniin oli yksinomaan mieheni vika. Hän määräsi aamulla, että sieltä on mentävä ostamaan pikkuneidille potkupyörä, siellä niitä on. Eihän me mitään potkupyöriä sieltä löydetty - ja oikeasti muuten etsittiinkin! Mutta löydettiin muutama kenkäkauppa (neiti sai ekat "korkokengät", joissa on timantteja ja kukka - maksoi 29rmb), paikallinen "arnolds" eli dunkin donuts, lastentarvikeliike, vuodevaateliike, lelukauppa jne.. Ostoskassejakin saatiin ihan kantaa kotiin, huolestutti vain, kun rahaa oli mennyt melkein 200rmb koko reissuun. Äkkipikalaskutoimituksella siis vähän reilu 20e.

Viimoinen asia, mitä tähän aikaan illasta enää päässä liikkuu ja on mainitsemisen arvoinen on pullojen koot. Tarkoitan nyt siis limsa-, vesi-, mehu- ja vaikka mitä juomapulloja. Jokainen valmistaja saa itse päättää millaisen, minkä kokoisen ja näköisen pullon haluaa tehdä. Ei todellakaan ole 500ml, 1l ja 1,5 l pulloja, vaikka niihinkin saattaa törmätä. Nyt loput 550ml vesipullosta naamaan ja unia katselemaan - toivottavasti saa sen verran nukuttua että ehtii niitä nähdä. On ollut taas sen verran huonoja öitä meillä.. Kiitos hampaalle nro 2, joka yrittää pikkumiehen suuhun tulla.