Suomiloma oli ja meni. Oli sen verran työntäyteinen loma (eli työleiri), etten ehtinyt päivitellä blogikuulumisia ollenkaan. Nytkin ajattelin vain pikaisesti laittaa nootin, jotta perillä kiinassa ollaan. Lennot meni tosi mukavasti, olivat ajallaan ja lapset nukkui yli puolet pitkästä lennosta. Aikuiset ei tietenkään osanneet nukkua oikein mitenkään, joten tänään on ollut aika tööt päivä.

 

Kerron lisää suomiterveisiä seuraavissa viesteissä. Kiinassa meitä odotti ilmastoimaton eli kuuma ja kostea asunto. Ayi on lomalla äitinsä luona eikä ollut vielä palannut. Muutenkin meidän taloudenpito oli loman aikana jäänyt siihen, että asunnon omistaja oli käynyt työmiehien kanssa vaihtamassa ilmastointilaitteet ja paklaamassa ja maalamassa vuotaneen katon. Arvaatteko miltä täällä näytti?? 5 viikon kiinapölyt (jota siis tulee paljon) sekä siihen päälle rappauksien roiskeet, seiniin porattujen ilmastointilaitteiden suurimmat roskat oli kerätty pois, mutta kaikkialla oli vaalean harmaa pöly. Tämä päivä kuluikin rattoisasti imuroiden, luututen ja pölyjä pyyhkien. Onneksi lapset halusivat osallistua ja vielä oikealla tavalla eikä sotkien tähän puuhaan. Matkalaukut on viimeisiä yksittäisiä tavaroita lukuunottamatta (muutama paperi, valokuva, hiuspompula jne..) saatu purettua kaappeihin ja sisältö vielä mahtuikin niihin. Oli nimittäin taas kilomäärät täynnä ;)

 

Vanhoja leluja nakkasin roskiin (siis lähinnä kiinalegoja, kiinapikkuautoja yms.) pari pussillista. Ovatkin olleet sellaista sorttia, että joka päivä särkyy joku. Nyt synttäreiden, talon tyhjennyksen ja muuten vaan saatujen lahjusten kanssa tuotiin suomesta uusia (ja vanhoja) leluja tilalle. 

 

Kauppaan ja leipomoon ehdittiin, kun muistettiin juhlistaa nimipäivää tänään. 5 viikon aikana muutoksia oli tapahtunut siellä sun täällä - ei yllättävää. Huomenna menen katsomaan meistä napsittuja valokuvia ja lepäilen. Ehkä jopa ulkoillaan lasten kanssa, kun tänään ei ehditty. Nyt tarvitsee lepopaluun arkeen. Pikkuneidin koulu alkaa vasta elokuun viimeisinä päivinä ja iskä on töissä. Ei stressiä tai paniikkia mistään (vielä, toivottavasti). Nähdään kiinan ystäviä ja nautitaan lämmöstä, joka vielä ensimmäisenä päivänä ainakin oli oikein siedettävissä rajoissa. Ei haittaisi yhtään, jos pysyykin tuolla (ei hajuakaan oikeista luvuista, mutta sanoisin, että..) reilu 30 astetta, ehkä 35. Kosteutta sen verran, että sandaalit pysyy jalassa ihan itsekseen, kun hikoavat jalkoihin kiinni ;)

 

Terveisiä suomeen ja nyt mekin palataan arkeen ja blogaus voi jatkua!