Ulkona alkoi taas salamat räiskimään ja taivas äristä. Sitä onkin nyt ollut aivan älyttömän paljon. Vettä sataa välillä maahan asti (hyvin lyhyen aikaa) ja yleensä vain sen verran, että näkee vettä satavan. Lauantai-iltana kuvasin lasten kanssa salamoita. Kyllä siinä aika monta kuvaa piti näpsätä, mutta saatiin niitä lopulta useampia kuvattua. Vielä ovat kamerassa nekin kuvat, mutta jos tässä joku päivä ehtisin siirtää ne koneelle ja katsoa tuliko hienoja!? :)

 
Uimassa on käyty nyt monena päivänä peräkkäin. Se tuottaa tulosta. Pikkuneiti oppi nimittäin sukeltamaan ihan oikeasti ja uikin kuin sammakko jo muutaman metrin matkoja veden alla. Tai no sammakko on väärä sana, koska potkii vettä ihan "tavallisesti". Iskän uimalasit muistettiin valjastaa käyttöön ja ne onkin nyt vieneet uimarenkaan paikan uidessa. Pää pinnalla hän ei osaa uida, mutta ei nyt näin nopeasti kai tarvitsekaan. Äiti kun on huono uintiopettaja.. hyvä kun itsekään kunnolla osaa pärskiä (no joo uida kyllä, mutta kammoaa sukeltamista - kiitos huonojen sukelluskokemusten). 
 
Pikkumies sen sijaan on ominut isosiskon pinkin uimarenkaan ja polskii sillä vähitellen isompia ja isompia rinkejä altaassa. Pelle peloton meinaa tosin riehaantua toisinaan liikaa ja alkaa hyppimään altaaseen reunalta. Äidin pitää tietysti olla aina vastaanottamassa. Peloton ei halua sukeltaa. Pahin ongelma ratkaistiin sillä, että sovittiin jokaisen hypyn tarkoittavan sukeltamista. Muutaman kerran jälkeen hyppely loppui. 1, 2, 3 ja sukellus muistui vielä vanhan vauvauijan mieleen, mutta se sukellus ei ollut niin kivaa. Äiti voitti tämän erän.
 
Liikennepoliiseja on näkynyt katukuvassa aikalailla joka päivä. Poliisit valvovat erityisesti e-bike eli tuttavallisemmin skootteriliikennettä. Lain pykälien mukaan skootterin kyydissä saa olla maksimissaan 1 aikuinen ja 1 lapsi. Mitä siellä sitten käytännössä tapahtuu? Poliisi pysäyttää lippusiiman avulla mopoilijat nätteihin riveihin (siis nätteihin siinä mielessä, kun verrataan alkutilanteeseen..) liikennevalojen mukaan. Poliisit hyppyyttävät kyydeistä kaikki ylimääräiset kävelemään. Lähes joka toisessa skootterissa on kyydissä vähintään se toinen aikuinen. Työruuhkaliikenteessä ei kovin usein näe isoja perheitä (eli niitä poikkeuksellisia perheitä, joissa on 2 tai 3 lasta), mutta kimppakyytejä kyllä eli esim. 3-4 raksamiestä yhden skootterin selässä. Herkästi poliisit puuttuvat myös väärään suuntaan ajamiseen (paitsi jos ajaa poliisin selän takaa..). Mitä tästä sitten seuraa - siis jos pitää nousta pois skootterin selästä? No se toinen aikuinen kävelee tien yli - ohi seuraavan poliisin (n. 5 metriä riittää) ja sielläpä se oma kyyti onkin jo odottamassa. Matka jatkukoon kuten ennenkin. ;) Monille tuo näkyy olevan jo tuttua ja kun he näkevät poliisin risteyksessä he pysäyttävän menopelinsä n. 10 metriä ennen risteystä ja ylimääräiset hyppää kyydistä kävelläkseen risteyksen toiselle puolen - ilman poliisin kehoitusta. Homma toimii!!
 
No mitä sitten jos poliisi tulee vastaan muualla kuin noissa varsinaisissa työtehtävissä - ei mitään. Ei ne puutu asiaan. Miten tämä on minua koskettanut? No hitsit, mun piti ajaa kotiin mutkan kautta. En saanutkaan oikaista tuota viimeistä pätkää väärään suuntaan vaan piti kiertää neipparin puolelta mutka kotiin "oikeaa puolta ajaen".