Ihan ensimmäisenä - käsi on alkanut parantua! Jee! Perjantaina minua ei piikitetty, vaan annettiin vain lisää lääkkeitä. Juteltuani 3 lääkärin kanssa näytti parhaalta vaihtoehdolta edelleenkin katsoa tilanteen kehittymistä ilman piikkiä. Täydellistä lepoa! Niin no kädelle, mutta ei minulle - se nyt ei vain tunnu millään mahtumaan samaan lauseeseen. Ai mikäkö? No täydellinen lepo, minä ja mun perhe. ;)
 
Vaihdoin ranteen kääreen perinteiseen urheilijan rannetukeen (siihen, joka tähän vaivaan ostettiin alkuunsa) ja aina ulos mennessä laitoin liinan päälle. Kotona tein kaiken "välttämättömän" yhdellä kädellä ja lauantain jälkeen käsi oli jo paaljon parempi. Liikerata kasvoi entisestään ja jatkuva laaja-alainen särky pieneni jomotukseksi. Jospa tämä tästä vähitellen. Edelleen vaatii paljon lepoa ja ulkona ollessa liinaa, mutta sen kestän!
 
Kiinalaisia tapoja ja ajatusmalleja, joihin olen törmännyt viimeisten viikkojen aikana ja jotka ei millään meinaa mahtua tähän suomalaiseen pääkoppaan.. Opettajan kanssa juteltiin tovi aiheesta kuuma vesi. Satuin kysymään häneltä miksi ravintoloissa talvella kysytään haluaako kylmää vai kuumaa vettä, koska aina saa kuumaa vettä? Hän vastasi, että eihän kukaan juo talvella mitään kylmää. - Juo, vastasin. Josta opettaja jatkoi, että no mitä ihmiset suomessa juovat talvella? Kuumaa vettä? Naurahdin ja sanoin, että suomessa ei varmaan montaa ihmistä (jos ketään) löydy, jotka suostuisivat juomaan pelkkää kuumaa vettä. ???Opettaja tuijotti minua suu auki. No mitä ne sitten juo? Miten niiden maha ja elimistö kestää kylmän juoman kylmässä ilmassa? Mitä ne tarjoaa vieraille ellei kuumaa vettä? Pienenä aasinsiltana voinee mainita, että minäkin olen alkanut juomaan veteni kuumana. Haalea ei enää oikein uppoa ja kylmää en ole aikoihin mistään saanut ;) Tähän opin vähän vahingossa kiinan tunneilla, kun respan tytär kiikuttaa minulle joka kerta mukillisen kuumaa vettä. 
Yhdellä tunnilla opin myös sen, että täällä keittoa juodaan ei syödä. Yritin nimittäin muodostaa lausetta kuvasta ja ehdotin, että keitto olisi syötävää ruokaa. Väärin meni!
Yksi lauseista, joita harjoiteltiin oli "Äidin tekemää hyvää ruokaa". Opettaja siihen sanoi, että taitaa olla "Ayin tekemää hyvää ruokaa" se oikea tosiasia. Totesin siihen, että kyllä se suomessa usein on Äidin tekemä ruoka sitä hyvää. Opettaja alkaa ihmettelemään, että no mitä ne ayit sitten siellä tekee?  Piti valaista, että ei suomessa ole kodinhoitajia ollut moneen kymmeneen vuoteen. Niillehän pitäisi maksaa niin valtavaa palkkaa, ettei siihen monella ole varaa - eikä siis oikeasti olekaan. Kuka sitten hoitaa lapset? No äidit... WOW ja suu auki ja silmät pyöreenä. ;)
No entäs sitten meidän sihteeri Näpsä? Meillä on käynnissä vuokrasopimuksen uusintaneuvottelut (joita sihteeri siis hoitaa) ja siihen liittyen on tullut esiin kaikenmoisia. mm. Hyllykön/kaapin hankinta. Sihteeri kertoi minulle hyvin tietävänä, että jos haluan katsella malleja ja löytää edullisesti jotain "pientä" niin kannattaa käyttää Taobaoa (eli piraattituotteiden/hihnalta varastettujen tavaroiden nettiaarrearkkua). "Jos esimerkiksi haluan jonkun Ikean (joka on siis kiinalaisten mielestä törkeän kallista eurooppalaista laatua) kaapin niin kirjoitan hakukenttään Ikea ja saan paljon vaihtoehtoja, toimitus kotiovelle" ja linkki perässä. Niin, no minä kun olin ajatellut, että Ikeasta tavaran käy itse valitsemassa joko liikkeessä tai nettisivuilla, mutta ilmeisesti se on huokeampaa Taobaossa - tyhmä minä! ;)
Entäs sitten, kun erehdyin kysymään, että onko kiinassa mitenkään mahdollista tutkia onko asunnossa hometta? (kaduin jo ensimmäisen vastauksen nähtyäni) Näpsälle ei kelvannut selitykseksi, että lääkäri epäilee pikkumiehellä allergiaa. En toki maininnut, että suomessa aika nopeasti etsittäisiin sitä hometta - tai näin ainakin luulen. Itsellä tuli mieleen, eikä vähiten sen syksyisen "vesivahingon korjauksen" myötä. (kaapinovi auki pari päivää, jotta se kuivuu..) No Näpsä alkoi kysellä onko asunnossamme uusia huonekaluja - eiköhän ne kaikki ole meille uusia, jos täällä vain 8kk asuttu. Onko lasten sängyt uusia ja onko ne varmasti täyspuisia? - on. Onhan me varmasti päivän ajan tuuletettu sen jälkeen, kun sängyt tai muutkin uudet tavarat on purettu paketeistaan? - Tuuletettu..hmm.. Niistähän irtoaa kaikenlaisia myrkyllisiä päästöjä, kuten metanolia. - Aha, aivan... Ja sitten kuului kysymys, että onko meillä Zhu tan bao? - Kysyin googlelta ja ainoaksi vastaukseksi sain Bamboo bag. Vastakysymys: Mikä se on? 
No idiootti länkkäri ei tajua, että se imee kaikenmoiset vaaralliset lisäaineet tuotteista! Ja pitää meidän nyt ainakin kukkia ostaa. Ne tappaa bakteereja!?! Halleluja - siinä vaiheessa siirsin käteni pois näppäimistöltä. En kysy enää IKINÄ mitään, mihin voisin uskoa saavani järkevän vastauksen! Viimeinen lause olikin, että Soitan huomenna teidän ayille ja pyydän häntä tarkistamaan teidän huonekalut. daa!
 
Joo, tästä voinemmekin siis palata tähän päivään ja lapsiin. Pikkumies itku ja kiukkusi maanantaita vastaisen yön ja huomasin vasemman korvan olevan todella kipeä. Lääkäri totesi korvan olevan ärtynyt ja tulehtunut. Siinä todettiin myös, että nuha, joka on pikkumiehellä jatkunut jo monta kuukautta vähän väliä palaten on allergista. Mitään testejä täällä ei taideta sen kummemmin tehdä, se voi johtua lämpötilasta, ilmasta, tai jostain.. Ei kuitenkaan ruoasta, koska muita oireita ei ole. Että semmosta!
 
Pikkuneiti on oma touhukas itsensä. Baletissa oppinut uusia liikkeitä, jotka kuulostaa olevan hyvin rankkoja. Jokaisella kerralla äippä kurkkii verhojen raosta, kun hakee neitokaista baletista ja siellä se ojentelee opettajan opastuksen mukaan käsiään ja jalkojaan samalla haukotelle oikein antaumuksella.. =) Aamuina, jolloin uni voittaisi kouluun heräämisen kuuluu perinteinen - en halua kouluun, kaikki kiusaa. Ja iltaisin kuuluu narina, ettei ole leikkikaveria, onhan huomenna koulupäivä.. Että mitä sitä sitten uskoisi.
 
Huonon sunnuntaipäivän pelasti osaltani rehellinen ja iloinen jenkki, joka InCityn pihalla naureskeli meille kiivetessämme koko perhe skootterin selkään. "Just like locals!" Niinpä, eikö se ole homman idea.:)  Skootterin kyytiin voi perheen lisäksi kasata vielä vaippapaketin ja ostoskassin - helpostihan ne mahtuu etummaisena seisovan pikkuneidin jalkojenväliin. Sähköskootteri ei tosin ollut ihan samaa mieltä meidän kanssamme kuorman vetämisestä, mutta perille päästiin ja huippunopeuskin kävi neljässäkympissä.